greenpark600LS

eye of the tiger S

  • Volendam-GP Aalsmeer Landskampioen 42
  • AA8I4040new
  • AA8I3992
  • AA8I3943
  • 4B0A1027
  • newKAMPIOEN2019
  • Volendam-GP Aalsmeer Landskampioen 20
  • Volendam-GP Aalsmeer Landskampioen 12
  • ESIZEVolendam-GP Aalsmeer Landskampioen 11
  • SIZE Volendam-GP Aalsmeer Landskampioen 08

Heren A Green Park Aalsmeer wint topper tegen Hellas HA

Na het minimale verlies van afgelopen week tegen medekoploper WHC/Hercules stond vandaag (2-12-18) de volgende topper op het programma: Hellas HA stond na hun verrassende gelijkspel tegen Houten (14-14) 1 punt voor, dus vandaag konden beide teams aan de bak! Na een goede warming up startte de wedstrijd onder het toeziend oog van meer dan 80 toeschouwers, terwijl dat aantal zou doorgroeien naar 120/130 mensen.

rsz 1rsz 1rsz image 15

Zij zagen een prima jeugdhandbalwedstrijd, goed geleid door het eredivisiekoppel Smit-Holierhoek, met mooie tactische aanpassingen en hardwerkende spelers. In de eerste 8 minuten nam Hellas 3 keer de voorsprong, telkens met 1 punt, maar daarna nam Green Park Aalsmeer het over. Ze liepen uit naar 5-3 door goals van Don (in tijdspel) en Jeromy via een break. Even later stond het 5-4, zelfs 6-4 maar door een tijdstraf aan Aalsmeerzijde en een strafworp maakte Hellas 6-5. Het aantal spelers kwam weer in evenwicht door een tijdstraf aan Hellas-zijde en kon Niko door de benutte strafworp de 7-5 aantekenen. Bij 8-6 nam Hellas zijn eerste time out, werd de tactiek aangepast en dat pakte prima uit voor de Hellenen. Bij 9-7 nam Wai zijn time out om de tactische zet van Hellas te neutraliseren, echter door aanvallende missers kon Hellas na 22’ de gelijkmaker (9-9) maken. In plaats van de opbouwers in stelling te brengen, werd Vukasin 2 keer aan de cirkel gevonden en een break van Niko zorgde voor 12-9. Hellas speelde bij vlagen zeer goed, scoorde 12-10, waarna Glenn door een individuele actie de 13-10 maakte. In de volgende aanval kreeg Hellas een 2” tijdstraf en een strafworp tegen. Niko miste de kans op 14-10 en Hellas scoorde daarna in ondertal de ruststand naar 13-11. Een mooie eerste helft, twee gelijkwaardige teams met veel dynamiek!

Na rust scoorde Jeroen al snel met een lobje (14-11) en bleek Hellas terug te zijn gezakt naar een 6-0 verdediging. Een buitenkansje voor Niko en Don, want razendsnel vergrootten deze twee de stand naar 18-12 met schoten uit de tweede lijn. Na 10’ in de tweede helft schakelde Hellas over naar het inwisselen van de keeper voor een zevende veldspeler en daar had het team van wai eerst geen antwoord op: via 19-12 (Jeroen), 19-14 diende zich een time out van Aalsmeer aan. Wai instrueerde zijn spelers hoe om te gaan met de nieuwe situatie waardoor er meer balans in de verdediging van de Aalsmeerders ontstond. Via 20-15 (Don), 20-16 werd het 21-16 door wederom een goal uit de linkerhoek van Jeroen. Na 16’ en missers aan Aalsmeerzijde kwam Hellas op 21-18. Vanaf dat moment begon Timo meer ballen te pakken; na een belangrijke stop de 21-19 via zijn hoofd (stond hij stil??) in het doel te zien verdwijnen was de maat blijkbaar vol, want in de resterende 13 minuten zou hij er nog maar 3 doorlaten. De verdediging stond als een huis en de doorkomende ballen waren voor Timo!

Tot aan 23-21 bleef het verschil 2 doelpunten (goals van Niko), maar daarna scoorden Don en Jeromy via een break. Hellas nam met nog 5,30 te spelen zijn laatste time out en in de daaropvolgende aanval werd een strafworp voor cirkelverdedigen gegeven. Timo stopte deze, waarna Aalsmeer weer in de aanval kon. In de 28ste minuut kon Jeromy voor 2” alvast gaan rusten, scoorden Destin (onderhands) en Vukasin (break) waarna Hellas de eindstand van 27-22 aantekende.

Een mooi handbalgevecht waarin de tweede helft het verschil werd gemaakt door een goed spelende A-jeugd van Aalsmeer. Met nog 1 wedstrijd te spelen is de  helft van de competitie een feit. Qua verliespunten staan Green Park Aalsmeer en WHC/hercules bovenaan (ieder 2 verliespunten) en daarachter staan Hellas en DWS met 1 verliespunt meer. Razend spannend, dus dat belooft nog wat.

Komend weekend gaat de HA-jeugd naar een sterk bezet Spaans toernooi, maar op zondag 16 december staat de volgende topper, nu tegen DWS, weer op het programma.

Recent

Green Park Handbal Aalsmeer Logo transparant

a.Beeldscherm Green Park TV

 


Lees ook....

Heren A sluiten af in Duitsland...Lees meer


DC1 wint in Duitsland...Lees meer


Beachtoernnooi HV Unitas...Lees meer


Heren A wint Beachtoernooi...Lees meer


Heren A gehuldigd...Lees meer


Jesse van der Linden welkom...Lees meer


Christiano Olivacce welkom...Lees meer


Dames C1 op het Jac Stammes...Lees meer


Heren A zinderende finale...Lees meer


Heren B tweede van Nederland...Lees meer


Heren 2 verliest...Lees meer


Dames C1 en living memories...Lees meer


 

  

Zoeken

 facebooktwitterif Instagram 1298747a

GREEN PARK TV

Videoverslag Peter

handbal 2017 selection mike multi karssing