greenpark600LS

eye of the tiger S

  • Volendam-GP Aalsmeer Landskampioen 42
  • AA8I4040new
  • AA8I3992
  • AA8I3943
  • 4B0A1027
  • newKAMPIOEN2019
  • Volendam-GP Aalsmeer Landskampioen 20
  • Volendam-GP Aalsmeer Landskampioen 12
  • ESIZEVolendam-GP Aalsmeer Landskampioen 11
  • SIZE Volendam-GP Aalsmeer Landskampioen 08

Veilig Aalsmeer doet sportieve plicht maar...,

GRETIG VOLENDAM ALSNOG NAAR FINALE OM DE LANDSTITEL 

En zo krijgt de finale om de landstitel toch nog een heel ander gezicht dan bij het begin van de kampioenspoule werd verwacht. Kras/Volendam klopte in een enerverend duel Green Park/Aalsmeer met 24-21 en plaatste zich met een ultieme eindsprint alsnog voor de eindstrijd die zaterdag in Aalsmeer begint. Met dank aan de geweldige inzet van de Volendammers en vooral dankzij het formidabele keeperswerk van Dennis Schellekens.

rsz volaalsm

Aalsmeer was al zeker van de eerste plaats in de kampioenspoule, maar daar was niets van te merken. De cynici, die vooraf dachten dat het team van coach Bert Bouwer de partij niet zo serieus zou nemen, kregen volstrekt ongelijk. Aalsmeer bikkelde net zo hard als de tegenstander en uit alles bleek dat het ook deze partij in winst wilde omzetten. Bouwer is er ook de man niet naar om een wedstrijd te laten lopen. Daarvoor is hij te veel een winnaar en dat was bij zijn spelers goed overgekomen.

Direct vanaf het begin was duidelijk, dat Aalsmeer zijn sportieve plicht wilde doen. Om kampioen te worden, maakt het ons niet uit of we tegen Volendam, Lions of Bevo moeten, was de veel gehoorde opmerking voorafgaande aan het spetterende duel. En dus volbracht Volendam volledig op eigen kracht de missie. In Panningen leek Bevo nog een kans te hebben, maar ondanks de nipte overwinning op Lions was het uiteindelijk Volendam dat de zege overtuigend veilig stelde in eigen huis.

DE TOON GEZET

Binnen één minuut was de toon gezet toen Léon van Schie, de altijd keihard werkende Hagenaar in Volendamse dienst, al met een tijdstraf naar de kant moest. De scheidsrechters Ferry van de Beek en Niels Egberts hadden zich voorgenomen het duel kort te houden. Dat was verstandig, want ondanks hun doortastende aanpak werd het een krachtmeting vol stevige acties en daaruit voortvloeiende uitsluitingen. In het verloop van de partij verdween zowel Marnix Roos bij Volendam als Samir Benghanem bij Aalsmeer met een rode kaart (3x tweeminuten) naar de tribune.

De opleving die Volendam de laatste weken al liet zien met onder meer die prachtige bekerfinale, zette zich ook nu door. Portengen, de immer slimme tactische coach, heeft zijn team precies op het juiste moment in de winnende vorm gekregen. Pieken op het juiste moment, is de cliché die hier precies op zijn plaats is. Zijn adepten waren gretig, oogden superfit na een toch wel slopend seizoen. Datzelfde gold uiteraard voor Aalsmeer, hoewel het een groot verschil maakt of je echt voor de laatste kans knokt of al zeker bent van je zaak. 

De doelpunten waren schaars in de eerste helft, mede door het imponerende keeperswerk van Dennis Schellekens en Marco Verbey.  7-7 na 25 minuten was een score die niet paste bij een mannenwedstrijd op dit niveau. In die slotminuten schoten Jordy Baijens (fel tot op het bot), Sander Visser (heel trefzeker) en Jaap Beemsterboer (wat een geluk dat hij weer speelklaar is) hun ploeg naar de 11-7 ruststand. Een ongekende weelde, maar nog lang geen marge die een geruststellend gevoel gaf voor het tweede bedrijf.

SUBLIEM SPEL

Dat bleek ook wel. Ondanks het opnieuw sublieme spel van Robin Jansen, die met Beemsterboer, Van Schie en Visser Volendam naar 18-12 en 19-14 tilde, was de partij nog lang niet gespeeld. Quinten Ouderland kwam los en zorgde samen met Tim Bottinga en Marwin van Offeren voor hoop in de harten van de Aalsmeersupporters bij 19-17.

Wéér Beemsterboer met zijn formidabele schot uit de tweede lijn en Van Schie en Claessens gaven bij 22-18 wat lucht voor de thuisclub. Met nog zeven minuten op de klok durfde echter nog niemand uitbundig feest te vieren. Van Offeren en schutter Bottinga, die deze wedstrijd nauwelijks een centimeter ruimte kreeg, en Erik Blaauw kwamen met 23-21 nog dichtbij. Florent Bourget, die de strafworpen opnieuw onberispelijk binnenschoot, bepaalde vanaf zevenmeter de eindstand op 24-21. 

Een droomfinale derhalve voor de supporters van Aalsmeer en Volendam. Deze Noord-Hollandse eindstrijd zal vanaf zaterdag ongetwijfeld net zo veel spektakel geven als deze laatste partij in de kampioenspoule. Met voor de bookmakers een moeilijk te voorspellen winnaar…

AD SPORT/PETER LOTMAN

Recent

Green Park Handbal Aalsmeer Logo transparant

a.Beeldscherm Green Park TV

 


Lees ook....

Heren A sluiten af in Duitsland...Lees meer


DC1 wint in Duitsland...Lees meer


Beachtoernnooi HV Unitas...Lees meer


Heren A wint Beachtoernooi...Lees meer


Heren A gehuldigd...Lees meer


Jesse van der Linden welkom...Lees meer


Christiano Olivacce welkom...Lees meer


Dames C1 op het Jac Stammes...Lees meer


Heren A zinderende finale...Lees meer


Heren B tweede van Nederland...Lees meer


Heren 2 verliest...Lees meer


Dames C1 en living memories...Lees meer


 

  

Zoeken

 facebooktwitterif Instagram 1298747a

Aankondiging (3)

GREEN PARK TV

Videoverslag Peter

handbal 2017 selection mike multi karssing