greenpark600LS

eye of the tiger S

Green Park Aalsmeer DS 1 – ZAP

De dames van Green Park Aalsmeer speelde afgelopen zaterdag in de Bloemhof tegen de dames van ZAP. Het 1e doelpunt van de avond viel pas na 5 minuten door een schot van Roxanne. ZAP kon gelijk ook scoren. Manon stopte in de 8e minuut een penalty, maar de wedstrijd bleef gelijk opgaan. In de 13e minuut scoorde Rachel een prachtig doelpunt wat de stand op 7-4 bracht en het publiek het gevoel gaf dat het wel een makkelijke wedstrijd zou worden.IMG 9896newNiets was minder waar en de dames van ZAP gingen steeds beter spelen en de stand met rust was 11-12. ZAP begon na rust meteen sterk en bracht na een zeer snelle break out de stand gelijk op 11-13. Melissa kon de stond in de 5e minuut naar 13-14 brengen. Hierna ging er van alles niet goed en hadden de dames van Green Park geen grip meer op de wedstrijd  wat de stand in de 19e minuut 17-22. IMG 9897newRoxanne probeerde de stand nog iets dragelijker te maken door 5 doelpunten achter elkaar te maken dat mocht helaas niet meer baten en de eindstand was uiteindelijk 22-28 in het voordeel van de dames van ZAP.

Dinsdagavond  11 december spelen de dames van Greenpark een bekerwedstrijd tegen OTTO Work Force/VOC DS 2 in sporthal Elzenhagen om 20.30 uur en volgende competitie wedstrijd zaterdag 15 december weer thuis in de Bloemhof tegen Anytime Fitness/BFC om 20.45 uur.

Dames winnen van de Koploper.

De Dames van Green Park Aalsmeer speelde afgelopen zondag thuis tegen de dames van Fit & Fun Voorwaarts. Voorwaarts staat ongeslagen op nr. 1 van de ranglijst en hadden aardig wat publiek mee genomen die er erg veel zin in hadden. Het spel begon in een hoog tempo en na 11 minuten kon Fleur de stand op 4-6 brengen. De dames van Voorwaarts strafte iedere fout van Green Park Aalsmeer af met een zeer snelle break out wat de stand na 15 minuten op 4-12 bracht.

rsz aa8i0614

Lisa scoorde 5-12, daarna Melissa een zeer mooi doelpunt vanuit de hoek en Jytte benutte een penalty. Rachel speelde van de rechter kant een prachtige bal naar Lisa op links en die scoorde een fraai doelpunt wat de stand op 8-12 bracht. Daarna werd er over een weer gescoord wat een ruststand van 13-14 opleverde. Na rust scoorde Samentha meteen de gelijkmaker. rsz aa8i0442Manon stopte in de 2e minuut zeer fraai een penalty en daarna scoorde Nadie 15-15. Hierna liepen de dames van Voorwaarts weer uit naar 17-19 maar de dames van Green Park Aalsmeer zette hun schouders er met elkaar onder en bleven scoren en wederom kon Nadie de stand op gelijke hoogte brengen 20-20. In de 14e minuut stopte Manon weer een penalty maar ging er in de rebound alsnog in 21-21. Daarna enige verwarring over wie de time out nam maar voor de dames van Green Park een goed moment om de wedstrijd naar hun hand te zetten. De doelpunten bleven toch over een weer gaan en met 10 minuten op de klok was de stand weer 23-23 en bleef het voor het publiek een zeer spannende wedstrijd. Lisa scoorde 25-24 en 26-24 (pen). En deze voorsprong gaven de dames van Green Park Aalsmeer niet meer uit handen en de eindstand was uiteindelijk 29-25. Klasse dames!!!

Dames Green Park Handbal Aalsmeer winnen 5e wedstrijd op rij (2)

De dames van Green Park Handbal Aalsmeer speelden zaterdagavond tegen de dames van DSS uit Heemskerk.
Er was nog aardig wat publiek blijven zitten op de tribune die hadden gekeken naar de spannende
wedstrijd van de heren. De wedstrijd had een moeilijke start waardoor er weinig werd gescoord.
Kijk hier de wedstrijd terug!

Image4

Zodra de dames van Green Park Handbal Aalsmeer scoorde volgde er al snel een tegen doelpunt van DSS.
Hierdoor werd er niet echt afstand genomen wat resulteerde in een kleine voorsprong van 13-12.
Na de rust namen de dames van Green Park Handbal Aalsmeer gelijk het initiatief en werd er in een hoger
tempo gespeeld en gescoord. Na 9 minuten in de 2 e helft was de stand 20-1Image52.Er werden meer break-outs gelopen en het scoren bleef lekker doorgaan.De dames van DSS hadden nog weinig in te brengen en er kon vrijuit gespeeld worden. Wat de eindstand uiteindelijk op een mooie 29-19 bracht. Dit was voor de Dames van Green Park Handbal Aalsmeer de 5e overwinning op rij en zoals detraditie van de club is, betekend ook dit voor de dames dat zijbinnenkort worden getrakteerd op biefstuk.

Doelpunten: Roxanne
Bovenberg 14, Lisa Endhoven 5,
Fleur Houtzager 4, Rachel Piekhaar, Nadie Klaver 2, Melissa Dekker
en Anouk Markwat 1.
Eerst volgende wedstrijd wordt gespeeld op 28 okt. 2018 om 14:00
Fortissimo DS1 – Green Park Handbal Aalsmeer DS1.
Op 8 Nov. 2018 spelen de Dames 1 in de 1 e ronde van de Beker op
8 nov. 2018 om 20:45 uur
Houten DS1 – Green Park Handbal Aalsmeer DS1. Deze zal gespeeld worden in de Sporthal The
Dome in Houten.

 www.kicksfotos.nl

Aalsmeer DS 1 - Westsite DS 1

Vol motivatie en ondersteund door onze twee pupillen van de week, was het zaterdagavond 17 febr. 2018 weer tijd om aan te treden tegen de dames uit Amsterdam, Westsite. De confrontatie uit bij onze tegenstander werd gewonnen met één punt verschil. Dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. We wisten wat ons te doen stond: Ons eigen spel spelen en de tegenstander geen mogelijk geven tot snelle spelhervattingen.DS1 28164954 1893984073980154 6439756708547618110 o

Door een sterk opgezette aanval opent Phebe de score voor Aalsmeer. Meteen wordt er gelijk gemaakt door de cirkelloopster van Westsite.  Manon, de dijk achter de dekking, stopt vervolgens 2 ballen achtereen en zo volgt er een snelle tegenaanval in het voordeel van Aalsmeer.  De dekking staat sterk en weet Aalsmeer lange tijd te voorkomen dat Westsite scoort.

Door veel balverlies krijg je toch een aantal onnodige breaks om de oren en kijken we tegen een achterstand aan. Dit betekent niets en dat weten de dames. De volgende periode doet aan als ren je rot, veel rennen door afspeelfouten bij beide teams. Hier volgen weinig doelpunten uit. Als Westsite geen breaks loopt zetten ze de aanval traag op en zijn ze aan het breien. Er word weinig gescoord. Als er wel gescoord word gaat dit erg gelijk op. Ruststand 10-9.

Aalsmeer opent de score in de 2e helft . We gaan verder waar we gebleven waren en het Aalsmeers kwartiertje lijkt aangebroken. Veel ballen op de paal. Ook de lob ballen van Westsite gaan er niet in. Hiermee wordt de voorsprong gered en is iedereen weer bij de les.

Westsite heeft na de rust een keeperswissel gemaakt en dat merk je, we hebben moeite met het contrast tussen deze en de vorige keepster. De stand is inmiddels 12-9 en Westsite weet 5 minuten lang niet te scoren. Dan volgen er snel op elkaar 2 minuten straffen aan de kant van Aalsmeer, waardoor Westsite door snel spel een voorsprong van 2 doelpunten creëert.DS 1 28061233 1893983883980173 5940088609803873903 o

Dit laat Aalsmeer niet gebeuren en vanuit de hoek wordt een bijna onmogelijke bal raak geschoten. Vlak hierna wordt de gelijkmaker gescoord en is de spanning niet te houden. Door een snelle aanval beland de bal met een pinbal effect in het doel en staan we 1 doelpunt voor. Aalsmeer weet de dekking pot dicht te houden. De penalty die volgt wordt niet benut en de spanning blijft te snijden. Westsite weet de gelijkmaker in de laatste 2 minuten te scoren. Er word een time out aangevraagd met nog 1,5 minuut op de klok. Er word geschoten, maar daar heeft onze Manon natuurlijk een antwoord op. 15 seconden, Aalsmeer heeft de bal, maar helaas is het al te laat.

Eindstand 18-18  

Het voelt misschien als verliezen, winst had terecht geweest!

Volgende week zondag spelen de dames uit bij Bevo.