greenpark600LS

eye of the tiger S

Green Park DB2 – Feyenoord DB2 24-18

2e competitie wedstrijd voor de B2, tegenstander is Feyenoord uit 010.

 

Vorige week werd er al gewonnen van 020, kijken of we de punten in Aalsmeer kunnen houden vandaag. Tijdens het oefentoernooi bij VZV hebben we al een keer tegen ze gespeeld, wel winst maar erg moeizaam. Nu is het competitie en dan spelen er andere belangen, het gaat nu om de knikkers zeg maar. Greenpark opent de score, gelijk zien B2 FEYwe dat onze meiden de nodige moeite hebben om het fysieke Feyenoord van het scoren af te houden.

Het blijft het eerste deel dan ook gelijk opgaan, op de grens spelen en soms erover levert ook overtredingen op en dat werkt in ons voordeel. Feyenoord moet in de verdediging een aantal keer de overtreding maken, de toegekende en terechte strafworpen worden benut.B2 FEY1
Het verschil wordt iets groter, duidelijk is wel dat Feyenoord niet van plan is om met lege handen te vertrekken. Wij laten ons steeds meer leiden door het spel van Feyenoord, gaan mee in hun tempo en komt het/ons spel niet ten goede. We weten de schade wel beperkt te houden en er gaat gerust worden bij een stand van 13-8.

De tweede helft beginnen we met een ander speltype, in de eerste helft gezien dat Feyenoord veel ruimte laat dus even iets anders proberen. Dit vertaalt zich gelijk in een veldoverwicht en we lopen meer uit. We maken meer gebruik van de ruimte maar laten in de verdediging nog steeds te veel ruimte. Op dit niveau wordt dit afgestraft, blijven de tegenstander hoop geven en dat is niet nodig. Als we ons eigen spelletje kunnen én blijven spelen kunnen we al eerder het verschil maken. We hebben wel het betere van het spel, de voorsprong is groot genoeg en de winst komt niet meer in gevaar. De punten blijven in Aalsmeer, volgende week wacht ons Verburch uit Poeldijk.

Onbekende tegenstander, na twee wedstrijden in deze competitie ook lastig te bepalen hoe dit team is en waar zij staan. De uitslag vandaag is 24-18, wedstrijdstatistieken vandaag bijgehouden door Suze.

VOC DB2 - Greenpark DB2

Competitiestart voor de dames van de B2.

Tegenstander is Voc uit Amsterdam.

Enkele weken eerder bleken de 1ste B-teams behoorlijk aan elkaar gewaagd, kleine winst voor Voc toen.

Vandaag gaan we voor een ander resultaat.

DB2 VOCDe meiden zijn gretig, noem het een gezonde wedstrijdspanning.

Vanaf het beginsignaal is gelijk duidelijk dat beide teams voor de winst gaan, echter de openingscore via een penalty is voor Greenpark.

Voc blijkt toch weer een gevaarlijke tegenstander te zijn, scoren net wat makkelijker en benutten in deze fase wel de kansen.

Na wat  wisselingen in het team gaat het beter lopen, bij een stand van 6-3 wordt er langzaam ingelopen.

Greenpark maakt gelijk en richting de rust lopen de aanvallen  een stuk beter, De verdediging staat goed en zo is het verschil ineens 6 in Aalsmeers voordeel.

Er gaat gerust worden bij een stand van 8-12.

Na de rust een ander Voc, we laten ons enigszins overrompelen en maken het onszelf onnodig moeilijk.

Net als het begin van de 1ste helft loopt het nog niet bij ons en we laten Voc weer dichterbij komen.

Ze beginnen er weer in te geloven en maken halverwege de 2e helft de gelijkmaker 17-17.DB2 VOC1

Greenpark loopt weer iets uit, het verschil blijft minimaal.

In de slotfase blijken penalty's de beslissing te forceren.

2 benut in ons voordeel, 1 gemist door Voc en de winst gaat mee naar Aalsmeer.

Eindstand 21-23 en natuurlijk lekker om het seizoen zo te beginnen door te winnen van Voc.

Volgende week Feyenoord thuis in De Bloemhof.

Verdiende overwinning voor dames B2

Zondag 28 februari moesten de dames B2 van FIQAS Aalsmeer weer aan de bak, dit keer tegen de Legmeervogels. Voor de verandering niet vroeg op, de wedstrijd begon pas om 12 uur. De meeste dames waren dan ook goed uitgeslapen toen de wedstrijd begon. De vorige keer was met ruime cijfers van deze ploeg gewonnen. En de verwachtingen voor deze wedstrijd waren hetzelfde: “we zullen wel winnen”.

Lees meer...