greenpark600LS

eye of the tiger S

Succes Schoonmaak VOC Amsterdam D1- FIQAS/Aalsmeer D1

Nadat de jongens van Aalsmeer op zaterdag, net als de tegenstander, al in het zand van Venlo in actie waren gekomen, stond er op zondag samen met de meiden van de D1 nog een laatste wedstrijd op het asfalt op het programma. De wedstrijd vond plaats aan de rand van Amsterdam-Noord. Om de tweede kleedkamer te openen was er behalve een sleutel ook een broodmes nodig, en voor het vullen van de bidons mochten we van het keukentje gebruik maken, maar dat mocht de pret niet drukken. Het coachen werd vandaag bij afwezigheid van Erik door Pieter gedaan. De instructies waren helder: goed bewegen zonder bal, het eigen spel blijven spelen en vooral niet gaan mopperen op elkaar of de scheidsrechter.image1198521

Nadat het voor ons spelende team van VOC kampioen geworden was, begonnen we 10 minuten later dan gepland aan de wedstrijd. Het eerste doelpunt was voor Aalsmeer, tot 3-3 kon VOC steeds aanhaken, maar daarna ging het lopen bij de dames en heren van FIQAS. Er werd goed samengespeeld en zowel door het midden als vanaf de hoeken werd er gescoord. Aalsmeer was op een 10-4 voorsprong gekomen toen VOC een penalty wist te verzilveren, 10-5. Voordat we aan de limonade gingen werd de voorsprong nog even snel vergroot naar 6 punten, ruststand 11-5.

In de tweede helft bleek tot de verrassing van de betreffende spelers, dat je ook als rechtshandige speler prima doelpunten kunt maken vanuit de rechter hoek. De keeper had lekkere stops, ook van afstand belandde er af en toe een mooi schot in de touwen en zo liep onze D1 verder uit, 17-8. Even werd het gaatje weer wat kleiner, 18-10, maar daarna zat de verdediging van Aalsmeer potdicht, terwijl de doelpunten aan de andere kant wel vielen. Met een mooie 10-24 einduitslag en een prima gespeelde wedstrijd kwam er voor het merendeel een eind aan gemengd handballen, 6 van de 8 gaan volgend seizoen naar de C.image2198522

Sjors, Esmée, Quinty, Lisa, Max, Cedric, Sven en Koen, jullie hebben vandaag goed laten zien wat jullie kunnen. Het was een mooi seizoen, dat wat rommelig begon met langdurige blessures, waardoor er veel invallers nodig waren, maar toen dat achter de rug was kon er gebouwd worden. Na de kerst werd Esmée toegevoegd, waarmee er nog meer stabiliteit in het team kwam en er in de zaal en op het veld gestreden werd binnen de top 3. Havas was duidelijk te sterk, maar de wedstrijden tegen Leidsche Rijn eindigden twee keer in gelijk spel. Bij het Jac Stammestoernooi eindigde de D keurig in de winnaarspoule, ook een prestatie om trots op te zijn. De komende weken is er natuurlijk nog het handbalkamp en wordt er nog gebeachhandbald, dus helemaal over is het nog niet met handballen, maar het krijgt een wat andere vorm.

De D- jongens bij de Klaverblad Eksplosion ’71 BeachCup

Na een succesvol toernooi in Blaricum vorige week, waar de eerste prijs en de fairplayprijs in de wacht werden gesleept, gingen 10 jongens (Mads, Sven, Sjors, Max, Cedric, Koen, Steijn, Jens, Lars en Charlie) van de D deze zaterdag met de nodige ouders op weg naar Venlo, om weer wat NK punten te verzamelen. Coach Miranda was afwezig, maar gelukkig wilde Dennis nog een keer de (in zijn ogen kleine) mannen coachen. image1198090

De eerste wedstrijd was tegen Sittardia. De eerste set werd op het nippertje gewonnen door Aalsmeer met 17-16. De jongens speelden wat nerveus en misten daardoor kansen. De tweede set leek de spanning er wat af, kwam er meer rust in het spel wat een overwinning met 17-11 opleverde. Lekker: 2-0. Hierna volgde een behoorlijke pauze, waarin ondertussen ook de C jongens arriveerden.Image2

              De tweede wedstrijd was tegen Blerick, op papier de sterkste tegenstander, en dat bleek ook in de praktijk. Ze waren fysiek net wat groter, en hun verdediging was sterk. Toch sleepten de Aalsmeerse jongens er na een achterstand weggewerkt te hebben en gelijk spel uit in de eerste set, dus bepaalde de golde goal de winnaar. Helaas, dit werd Blerick. Op naar de volgende set, kijken of er shoot-out uImage3it te slepen waren. De teams bleken ook nu aardig aan elkaar gewaagd, maar Blerick trok aan het langste eind met en 18-14 overwinning.

              Om de finale te halen en NK punten te verdienen moest wedstrijd 3 tegen Bevo gewonnen worden. De opdracht van Dennis was elkaar vooral positief te coachen. In de eerste set moest nog even gezocht worden naar een goede tactiek om de specialist van Bevo niet te veel ruimte te geven, maar toen dat lukte pakte Aalsmeer de eerste set met 12-8. Set twee werd vervolgens ruim gewonnen met 19-6, waarmee een finaleplaats zeker was.

              Vlak voor de finale tegen Blerick sloeg het weer om en kregen we te maken met korte maar pittige regenbui. Helaas bleek de beloofde livimage5198094estream voor het thuispubliek niet te werken,  dus zorgden de ouders langs de lijn voor een liveblog. De eerste set ging helaas vrij ruim verloren: 15-5 voor Blerick. De tweede set was spannend, aanvankelijk gelijk op, weinig punten aan beide kanten, uiteindelijk ook deze set voor de tegenstander: 9-7. Moe gestreden, veel geleerd, en voldoende punten binnen gehaald om geplaatst te zijn voor het NK in Biddinghuizen. En, niet te vergeten, ook deze keer de fairplayprijs binnen gehaald. De komende weken hopen we nog veel te kunnen trainen en dan gaan we op 7 juli de titel van vorig jaar verdedigen en er hoe dan ook een feest van maken.

Mooie derde plaats voor FIQAS beachteam

20180511 beach 1Met een spoedcursus beachhandbal van Heino, Rob en Dennis op zak, gingen negen D jongens (Sven, Max, Koen, Sjors, Lars, Charlie, Sten, Steef en Mads) op vrijdag 11 mei met Miranda en Lena en een paar ouders voor de ondersteunende taken op naar Apeldoorn voor hun eerste toernooi. De eerste wedstrijd tegen Leidsche Rijn werd overtuigend met 2-0 gewonnen. Een goed begin van de dag!

De volgende tegenstander was Handbalschool Rijnmond. Daar was duidelijk te zien dat zij al wat meer getraind hadden, zowel tactisch als in het maken van de pirouettes waren zij een paar stappen verder dan Aalsmeer. Deze wedstrijd ging dus met 2-0 naar Rijnmond.


De derde poulewedstrijd was tegen de organiserende vereniging Achilles. Ook deze jongens waren iets handiger in het maken van tweepunters, maar ook Aalsmeer ging het spel steeds beter door krijgen: eerste set nipt voor ons, tweede voor Achilles, dus shoot-outs. Helaas was Koen al in de eerste set geblesseerd geraakt, dus die kon niet meedoen. Door een onhandige actie kreeg keeper Sjors een rode kaart, ook voor hem zat het toernooi erop. Achilles won de shoot-outs.

De vierde wedstrijd was opnieuw tegen Leidsche Rijn, om de 3e en 4e plaats. Aalsmeer leek even wat van slag door het ineens met twee man minder de taken te leren verdelen, en verloor de eerste set. De tweede set en ook de daaropvolgende shoot-outs gingen overtuigend naar Aalsmeer. Met winst, veel ervaring en leerpunten rijker werd het toernooi afgesloten. En de dag erna speelden zowel de D1 als de D2 allebei weer "gewoon" een veldwedstrijd, thuis bij de Bloemhof. Volgende week gaan de meiden van de D naar Apeldoorn om hun beachkunsten te vertonen.

D1 veel sterker...

Het zit ons tot nu toe mee met het weer tijdens de veldcompetitie: opnieuw een zonnetje.De D1 van FIQAS Aalsmeer speelt thuis, na de D2, waarvan Charlie en Lars nog een extra potje meespelen, omdat Lisa en Koen door blessures niet maximaal inzetbaar zijn. Uiteindelijk bleken beiden overigens in de loop van de wedstrijd toch nog behoorlijk wat speelminuten te kunnen maken zonder last te krijgen.

Lees meer...