FIQAS/Aalsmeer D1- KRAS/Volendam D1

In het laatste weekend van de voorjaarsvakantie, die een deel van het team op ski’s of snowboard had doorgebracht, trof de D1 de jongens van Volendam. Lars uit de D2 speelde mee als extra speler.

Voor de wedstrijd had het team de opdracht meegekregen de hoeken in te laten starten. De eerste fase van de eerste helft liepen de aanvallen echter zo snel, dat het er niet van kwam om dit toe te passen. D1 image14913Wel zorgden de drie dames uit het team ervoor dat het vrij vlot 7-0 stond. Daarna hervond Volendam zich en vielen de doelpunten meer om en om, met name de kleine blonde cirkelspeler van Volendam bleek soms lastig te stoppen. Ondanks een weekje niet trainen, werd er door Aalsmeer goed samen gespeeld, en konden ook een aantal van de heren, waaronder Cedric driemaal op rij, lekker het doel vinden, zodat het rust werd bij 15-8.
Bij de eerste aanval na rust werd het instarten van de hoeken gelijk goed uitgevoerd, resulterend in een mooi doelpunt van Quinty. Aanvankelijk lukte het Volendam om het verschil niet veel groter te laten worden, maar Esmée was deze wedstrijd goed op dreef en gooide er vanaf de cirkel een boel ballen in. Max maakte mooie acties van af de linker hoek, ook Sven en Lisa pakten hun doelpunten. Sjors stopte in het doel een aantal strakke ballen van de tegenstander, waardoor het de voorspong opliep, 26-17. In de laatste fase van de wedstrijd scoorde Lars zijn tweede doelpunt van deze wedstrijd en zorgde Koen vanaf de cirkel en Quinty vanaf de linker kant ervoor dat er met 31-21 een mooie overwinning de boeken in gaat.

Volgende week op zaterdagmiddag weer een thuiswedstrijd, tegen de D2 van Havas.