KDO D1- FIQAS/Aalsmeer D1

De laatste wedstrijd van de D1 was een uitwedstrijd op zaterdag 24 maart, maar voelde bijna als een thuiswedstrijd, want de wedstrijd was bij KDO in de Kwakel, dus dichtbij, en omdat na de D1 ook de D2 van Aalsmeer hierimage2 moest spelen, was er veel Aalsmeers publiek. De D1 werd aangevuld met Steef, Lars en Charlie, die ook volgende week mee gaan doen bij het Jac Stammes toernooi. Deze wedstrijd kon zo mooi gebruikt worden om op elkaar in gespeeld te raken.image1

De eerste helft was al wel snel duidelijk dat Aalsmeer de sterkere ploeg was, er ontstond ondanks wat slordigheden in het precies aanspelen van elkaar, een voorsprong van 1-7. Er werd goed met elkaar gepraat. Hierna brak KDO wat vaker door de verdediging en kwam terug tot 5-8. Kleiner werd het verschil echter niet, er werd gerust bij een stand van 6-10.

Na de pauze bleek dat de aanwijzingen om het spel nog wat sneller te krijgen goed werden opgevolgd, wat resulteerde in 6-14 voorsprong. KDO kon af en toe een puntje maken, maar het verschil was duidelijk. Halverwege de tweede helft stond het 9-20. De keepers Steef en Sjors stonden afwisselend 10 minuten in het doel en deden het prima. De veldspelers speelden op wisselende posities, en deden daar netjes wat er van hen verwacht werd, er werd goed als team gespeeld. Uiteindelijk had dan ook vrijwel iedereen gescoord en had iedereen zijn bijdrage geleverd aan ruime overwinning: 11-29. Een mooie generale voor het toernooi van volgend weekend en hierbij wordt het zaalseizoen afgesloten met een stevige positie bij de eerste drie van de poule.

Niet alle teams hebben evenveel wedstrijden gespeeld waardoor de stand wat vertekend is. Havas was dit seizoen de sterkste, maar had een dispensatie speler, tegen Leidsche Rijn werd uit gelijk gespeeld, maar thuis verloren, verder werd door Aalsmeer alles gewonnen, dus een goede derde plaats.