S.V. Zeeburg D1 – FIQAS/Aalsmeer D1

Wat treffen we het met het weer, deze eerste wedstrijden van het veldseizoen: opnieuw een stralend zonnetje. De tegenstander vandaag is Zeeburg. We troffen elkaar al eerder in de zaal, beide keren werd door Aalsmeer gewonnen, hoewel de laatste keer maar met 2 doelpunten verschil. Helaas heeft Lisa afgelopen week tijdens de training haar pols gebroken, dus voorlopig zit spelen voor haar er niet in, maar ze was wel mee als supporter. Gelukkig wilden Carlijn en Jens uit de D2 mee naar Diemen, zodat we twee wissels hadden.

image1145020

Na de warming-up, welke deels in het naastgelegen speeltuintje plaats vond, ging de D1 van Aalsmeer voortvarend van start: het liep vrij vlot op naar 1-7. Aanvallend was Sven goed op schot, en keeper Sjors die van te voren nog aan had gegeven zich niet zo lekker te voelen, stond super te keepen en stopte ook nog een strafworp. Na een minuut of 10 had Zeeburg door hoe ze de verdediging konden passeren en stopte even de doelpunten machine aan Aalsmeerse kant, zodat het verschil terug gebracht werd tot 6-8. Het spel was fysiek aan de stevige kant, wat af een toe een gele kaart en/of strafworp opleverde. Zeeburg wist deze wel te benutten, bij Aalsmeer mag daar nog wat op getraind worden. Het werd rust bij een stand van 7-10.

Na de bekertjes limonade ging iedereen er weer vol goede moed tegenaan. Dit resulteerde direct in een weer oplopende voorsprong door doelpunten Esmée, Sven en Max. Er werd goed samen gewerkt, hoewel het plan om de hoeken weer in te laten lopen niet helemaal goed van de grond kwam. Een penalty voor Aalsmeer werd nu wel benut. Halverwege de tweede helft was het verschil 8 doelpunten in het voordeel van Aalsmeer. Zeeburg sprokkelde hierna weer wat extra doelpunten bij elkaar, waardoor het verschil iets slonk. Opnieuw werd aan Aalsmeerse kant een strafworp gemist, terwijl hij er bij de tegenpartij een paar minuten later wel in ging. Dit maakte voor de winst gelukkig niet meer uit, die ging gewoon mee naar Aalsmeer: 17-23.

De volgende weekenden zijn er geen wedstrijden, vanwege de meivakantie. De eerst volgende keer dat de D1 in actie komt is 12 mei, thuis. We zien jullie dan weer graag langs het veld! image2145021