Mooie derde plaats voor FIQAS beachteam

20180511 beach 1Met een spoedcursus beachhandbal van Heino, Rob en Dennis op zak, gingen negen D jongens (Sven, Max, Koen, Sjors, Lars, Charlie, Sten, Steef en Mads) op vrijdag 11 mei met Miranda en Lena en een paar ouders voor de ondersteunende taken op naar Apeldoorn voor hun eerste toernooi. De eerste wedstrijd tegen Leidsche Rijn werd overtuigend met 2-0 gewonnen. Een goed begin van de dag!

De volgende tegenstander was Handbalschool Rijnmond. Daar was duidelijk te zien dat zij al wat meer getraind hadden, zowel tactisch als in het maken van de pirouettes waren zij een paar stappen verder dan Aalsmeer. Deze wedstrijd ging dus met 2-0 naar Rijnmond.

De derde poulewedstrijd was tegen de organiserende vereniging Achilles. Ook deze jongens waren iets handiger in het maken van tweepunters, maar ook Aalsmeer ging het spel steeds beter door krijgen: eerste set nipt voor ons, tweede voor Achilles, dus shoot-outs. Helaas was Koen al in de eerste set geblesseerd geraakt, dus die kon niet meedoen. Door een onhandige actie kreeg keeper Sjors een rode kaart, ook voor hem zat het toernooi erop. Achilles won de shoot-outs.

De vierde wedstrijd was opnieuw tegen Leidsche Rijn, om de 3e en 4e plaats. Aalsmeer leek even wat van slag door het ineens met twee man minder de taken te leren verdelen, en verloor de eerste set. De tweede set en ook de daaropvolgende shoot-outs gingen overtuigend naar Aalsmeer. Met winst, veel ervaring en leerpunten rijker werd het toernooi afgesloten. En de dag erna speelden zowel de D1 als de D2 allebei weer "gewoon" een veldwedstrijd, thuis bij de Bloemhof. Volgende week gaan de meiden van de D naar Apeldoorn om hun beachkunsten te vertonen.