greenpark600LS

eye of the tiger S

De D- jongens bij de Klaverblad Eksplosion ’71 BeachCup

Na een succesvol toernooi in Blaricum vorige week, waar de eerste prijs en de fairplayprijs in de wacht werden gesleept, gingen 10 jongens (Mads, Sven, Sjors, Max, Cedric, Koen, Steijn, Jens, Lars en Charlie) van de D deze zaterdag met de nodige ouders op weg naar Venlo, om weer wat NK punten te verzamelen. Coach Miranda was afwezig, maar gelukkig wilde Dennis nog een keer de (in zijn ogen kleine) mannen coachen. image1198090

De eerste wedstrijd was tegen Sittardia. De eerste set werd op het nippertje gewonnen door Aalsmeer met 17-16. De jongens speelden wat nerveus en misten daardoor kansen. De tweede set leek de spanning er wat af, kwam er meer rust in het spel wat een overwinning met 17-11 opleverde. Lekker: 2-0. Hierna volgde een behoorlijke pauze, waarin ondertussen ook de C jongens arriveerden.Image2

              De tweede wedstrijd was tegen Blerick, op papier de sterkste tegenstander, en dat bleek ook in de praktijk. Ze waren fysiek net wat groter, en hun verdediging was sterk. Toch sleepten de Aalsmeerse jongens er na een achterstand weggewerkt te hebben en gelijk spel uit in de eerste set, dus bepaalde de golde goal de winnaar. Helaas, dit werd Blerick. Op naar de volgende set, kijken of er shoot-out uImage3it te slepen waren. De teams bleken ook nu aardig aan elkaar gewaagd, maar Blerick trok aan het langste eind met en 18-14 overwinning.

              Om de finale te halen en NK punten te verdienen moest wedstrijd 3 tegen Bevo gewonnen worden. De opdracht van Dennis was elkaar vooral positief te coachen. In de eerste set moest nog even gezocht worden naar een goede tactiek om de specialist van Bevo niet te veel ruimte te geven, maar toen dat lukte pakte Aalsmeer de eerste set met 12-8. Set twee werd vervolgens ruim gewonnen met 19-6, waarmee een finaleplaats zeker was.

              Vlak voor de finale tegen Blerick sloeg het weer om en kregen we te maken met korte maar pittige regenbui. Helaas bleek de beloofde livimage5198094estream voor het thuispubliek niet te werken,  dus zorgden de ouders langs de lijn voor een liveblog. De eerste set ging helaas vrij ruim verloren: 15-5 voor Blerick. De tweede set was spannend, aanvankelijk gelijk op, weinig punten aan beide kanten, uiteindelijk ook deze set voor de tegenstander: 9-7. Moe gestreden, veel geleerd, en voldoende punten binnen gehaald om geplaatst te zijn voor het NK in Biddinghuizen. En, niet te vergeten, ook deze keer de fairplayprijs binnen gehaald. De komende weken hopen we nog veel te kunnen trainen en dan gaan we op 7 juli de titel van vorig jaar verdedigen en er hoe dan ook een feest van maken.