greenpark600LS

eye of the tiger S

D2 uit het bekertoernooi

20170517 D2 bekerWoensdagavond 17 mei op een zomers warme avond mocht de D2 van FIQAS Aalsmeer de kwartfinale spelen om de beker. Gelukkig deze keer thuis, voor de tegenstander was het goed plannen om op tijd in Aalsmeer te zijn, maar dat was keurig gelukt. Deze tegenstander had in de zaalcompetitie tegen onze D1 gespeeld, dus we hadden al enige voorkennis en wisten dat het een lastige wedstrijd ging worden.

De D2 had ook deze keer vier wissels, wat gezien de temperatuur wel prettig was. De eerste helft ging de stand heel gelijk op, de openingstreffer was weliswaar voor Niedorp, maar daarna scoorde Aalsmeer 2 keer, waarna de uitploeg 2-2 maakte. Aalsmeer had af en toe wat moeite met het benutten van kansen, maar verdedigend konden ze goed weerstand bieden aan de meiden uit de kop van Noord-Holland, die gemiddeld genomen toch een stukje groter waren. Even leek het er zelfs op dat Aalsmeer een gaatje kon slaan: 9-7, maar dat liet Niedorp niet gebeuren, waarop het rust werd met een stand van 11-12.

Na een goede drinkpauze begon de D2 vol goede moed aan de tweede helft, maar al snel keken ze tegen 5 punten achterstand aan. Er werden door FIQAS Aalsmeer minder kansen gecreëerd en als ze er waren stond er soms net een paal in de weg. Daarnaast stond er een andere en betere keeper bij Niedorp in het doel dan in de eerste helft. Gelukkig konden Quinty en Tristan haar toch nog een paar keer passeren, zodat het verschil aanvankelijk niet groter werd, maar vanaf 15-19 werd duidelijk dat Niedorp het sterkste team was, en liep het uit naar een 15-24 voorsprong. Cedric zorgde nog voor een laatste treffer om de avond een beetje positief af te sluiten, maar helaas hield hier het bekeravontuur voor de D2 op en gaat Niedorp door naar de halve finale.

De D2 speelt a.s. zaterdag nog wel een thuiswedstrijd in de veldcompetitie, waar het team, na de winst op Lotus afgelopen weekend, nog meedoet in de strijd om de eerste plaats.

Doelpunten: Tristan 5, Jochem 3, Joyce, Cedric en Quinty 2, Fleur en Max.

Weer een ronde verder in het bekertoernooi!

D2 beker 1Op woensdagavond 10 mei stond er voor de D2 van FIQAS Aalsmeer een bekerwedstrijd op het programma tegen een onbekende tegenstander: Tornado uit Heerhugowaard, een dispensatieteam, dus de verwachting was dat het wel eens lastig kon worden. Gelukkig was het prachtig weer, was iedereen goed op tijd vertrokken en vielen de files mee, dus was er alle tijd om warm te lopen en in te gooien.

De vaste coaches moesten helaas verstek laten gaan, maar ook nu waren er weer invaltroepen gevonden, o.a. in de vorm van onze nieuwe jeugdvoorzitter. Het team was op volle sterkte, dus met vier wissels. Vanwege de aard van de wedstrijd was wel van tevoren aangekondigd, dat dit kon betekenen dat sommigen wat weinig speelminuten zouden krijgen, maar dat het hoe dan ook een prestatie van het hele team zou zijn, als de volgende ronde gehaald ging worden.

Stipt om half 7 ging de wedstrijd van start. Al vrij snel kwam Aalsmeer op een 3-0 voorsprong. Daniël had in de periode daarna een aantal fantastische reddingen, maar ook aan de andere kant stond de verdediging inmiddels goed, zodat deze stand lange tijd op het scorebord bleef staan. Na enige tijd kwamen de dames van Tornado er toch twee keer doorheen, 3-2, maar gelukkig kon Tristan zorgen dat we met 4-2 de rust in gingen, een iets ruimere marge.

D2 beker 2Na de rust met appel, sinaasappel en een pep-talk om vooral zo door te gaan, gingen we weer van start. Nu was het eerste doelpunt voor Heerhugowaard, maar daarna waren de meeste kansen voor FIQAS Aalsmeer. Niet alles werd daadwerkelijk goedgekeurd als doelpunt, en ook Tornado wist toch af en toe de nog altijd prima keepende Daniël te passeren. Halverwege de tweede helft was de stand 7-5 voor FIQAS. Hierna lukte het voor het eerst om het gat wat te vergroten: 9-5 en kregen we het idee dat het toch echt zou moeten lukken om een ronde verder te komen. Maar… de wedstrijd is pas gewonnen als de scheidsrechter het eindsignaal heeft gegeven. Tornado kwam nog weer even wat dichter in de buurt (10-8), maar daarna scoorde Joyce de 11-8, stopte Daniël een penalty en maakte Sven de laatste treffer: 12-8. Daarmee was de overwinning een feit. Wanneer en waar de volgende bekerwedstrijd is, is nog niet bekend. Wel speelt de D2 a.s. zondag weer een wedstrijd voor de competitie, in Hoofddorp. Doelpunten: Tristan 4, Jochem, Sven en Joyce 2, Fleur en Cedric 1.

D2 houdt t spannend...

20170506 D2Voor sommige kinderen was het nog meivakantie, vandaar dat de D2 het op deze zonnige zaterdag zonder Jochem moest doen. Verder ontbrak Quinty omdat zij met de D1 mee speelde. Gelukkig heeft de D2 dan nog altijd 9 spelers over, dus dat leverde geen problemen op voor het inval-coach-en begeleidingsteam van Pieter en Lena. (Erik moest werken en Monique had lekker vakantie).

De openingstreffer was voor Aalsmeer (Koen), maar daarna kwamen de meiden van Zeeburg op een 1-3 voorsprong. Met name de grote nummer 5 was gevaarlijk. Gelukkig zorgde Cedric er voor dat het gat niet te groot werd, maar ook Zeeburg scoorde, zodat Aalsmeer tot 3-5 op achterstand bleef. Daarna ging met name het elkaar goed aanspelen bij Aalsmeer beter, maar ook was duidelijk waar de verdediging op moest letten en werd het 5-5 door doelpunten van Tristan (penalty) en Koen, die mooi gebruik maakte van een terug gekaatste bal op de paal van Joyce. Hierna kon FIQAS een gaatje slaan door opnieuw doelpunten van Koen en Cedric: 8-5. Zeeburg scoorde ook nog wel af en toe, maar Sven en Fleur passeerden ook de keeper, zodat de teams met 10-7 de rust in gingen.

De tweede helft openden de dames van Zeeburg de score en ging het een tijdje gelijk op, het verschil bleef steeds 2 of 3 punten in het voordeel van de D2. Door twee lekkere doelpunten van Cedric en een paar goede reddingen van keeper Daniël kon Aalsmeer halverwege de tweede helft uitlopen naar een verschil van 5 punten (15-10). Hierna verslapte de aandacht een beetje en werd het 15-12. Gelukkig was daar Cedric weer, die eerst de paal trof, maar even later met een mooi lobje de keeper wist te passeren. Om niet helemaal duidelijke reden brak er daarna een fase van paniek aan bij de jongens en meiden van de D2 waar Zeeburg van wist te profiteren en het nog spannende laatste 5 minuten werden, want de tegenstander kwam nog gevaarlijk dichtbij: 16-15. Uiteindelijk bleven de punten toch in Aalsmeer met een laatste doelpunt door Tristan 17-15.

A.s. woensdag speelt de D2 voor de beker tegen Tornado in Heerhugowaard en komend weekend voor de competitie uit tegen Lotus.

Door in bekertoernooi!

De D2 van FIQAS Aalsmeer speelde afgelopen woensdag een bekerwedstrijd tegen Lotus. Het was een zeer spannende strijd, er stond een koud windje, maar daar trokken de kanjers van de D2 zich niets van aan en wonnen met 11-10. Ze spelen nu in de volgende ronde, op 10 mei, uit bij Tornado.