D2 haalt uit in Lelystad

Voor de laatste wedstrijd van het jaar mocht de D2 van FIQAS Aalsmeer naar het altijd “gezellige” en mistige Lelystad. Helaas nog steeds zonder Joyce, maar we hebben inmiddels goede berichten gehoord betreffende haar herstel. Ook moesten we Benjamin missen, maar kregen we versterking van Koen. We waren er iets  vroeger dan normaal omdat de ouders eerst een verlate bespreking hadden met Erik en Monique over de richting waar FIQAS, de trainers en coaches heen willen met de D jeugd.

Uiteraard is ook het (voor de meesten onverwachte) vertrek van Leonoor naar de D3 besproken. Wij willen haar veel succes en plezier wensen in haar nieuwe team. Het leek wel een invasie van FIQAS in de Rietlanden, omdat ook de E3 en D3 aanwezig waren en dat gaf ons dan weer de kans om hun een beetje aan te moedigen. De wedstrijd begon een beetje rommelig, niet iedereen leek wakker van de lange rit en we kwamen zelfs 1-0 achter. Quinty moest in de derde minuut al naar de kant voor een blessure nadat zij haar door haar enkel was gegaan. Gelukkig hebben we een nummer van een goeie fysiotherapeut…

Het waren Cedric en Fleur die de score voor FIQAS openden, daarna was meteen de wedstrijd los en had Lelystad het nakijken. Quinty kwam weer in het veld en met haar eerste actie liet ze zien dat er van pijn geen sprake meer was: ze knalde meteen raak. Daarna gingen Cedric, Jochem, Fleur en Quinty nog even door om het doelsaldo op te schroeven. Daniel kreeg niet erg veel gevaarlijke ballen, de meeste van waren te zacht of op de paal/lat. Hij stopte in de eerste helft ook nog eens mooi een penalty. FIQAS ging dan ook de rust in met een 2-13 voorsprong.

In de tweede helft besloot Erik om met een man minder te spelen zodat onze spelers en speelsters harder moesten werken en om zo de uitdaging er nog een beetje in te houden. Het maakte weinig uit, want de doelpunten bleven komen en het waren weer Cedric, Jochem en Quinty die de ene na de andere goal maakte. Tristan had ook eindelijk zijn  doelpunt te pakken en Fleur en Koen deden ook nog een duit in het zakje. Lelystad kon door deze spelwijze toch nog wat doelpuntjes meepakken en kwam 5 doelpunten in de tweede  helft. Uiteindelijk dus een makkelijke laatste  pot van het jaar 2016 en een ruime overwinning van 7-25. We zien elkaar weer voor de volgende thuiswedstrijd op 15 januari 2017 om 13.40 uur tegen Najaden. Iedereen van de D2 en FIQAS: hele fijne feestdagen en een gezond en sportief 2017!