Knappe overwinning D2

De D2 van FIQAS Aalsmeer moest het zaterdag als nummer 2 van de ranglijst opnemen tegen de nummer 1: VOS. Een fysiek sterke ploeg die nog geen wedstrijd had verloren. Op het veld had de D2 met 3 punten verschil verloren, in de zaal met 1 punt verschil. Maar… we hebben de D2 ook zien groeien dit seizoen. Zouden ze dit maal thuis in staat zijn VOS te verslaan? Het begin van de wedstrijd was rommelig: veel balverlies aan beide zijden en met schoten van zowel VOS als Aalsmeer die mis gingen of het houtwerk troffen zonder dat de keep(st)ers in actie hoefden te komen. Wel viel op dat de D2 zeer sterk verdedigde tegen de grotere meiden van VOS.

Via een vrije bal wordt Jochem door Tristan bediend, die keurig de score opent: 1-0. Een schot van VOS op de paal, een gemiste penalty en daarna Tristan die Jochem aanspeelt: 2-0. Daarna het eerste tegendoelpunt: 2-1. Een mooie actie van Cedric, die knap wegdraaide van zijn tegenstandster, ging helaas mis. Zijn volgende schot ging wel raak, na mooi instarten: 3-1. Via 3-2 en 4-2 van gastspeelster Lisa werd het 4-3 en 4-4. Een 2 minuten straf van VOS werd helaas niet uitgebuit en VOS kwam voor het eerst op voorsprong: 4-5. Na een doelpunt van Quinty werd er met 5-5 gerust.

Coach Eric complimenteerde het team in de rust met het spel, waarin de verdediging prima dichtzat en de snelle aanval vaak goed gebruikt werd. Het aanspelen en vangen moest wel iets beter. FIQAS Aalsmeer begon in de tweede helft met de bal en Fleur scoort na goed doorzetten de 6-5, en vervolgens Tristan de 7-5. VOS scoort de 7-6 en Jochem die mooi vrijgespeeld werd aan de cirkel de 8-6. Via 9-6 (doelpuntenmaker niet bekend) werd het 9-7.

Een goede poging van Koen vanuit de hoek ging maar net naast en VOS kwam op 9-8 en zelfs 9-9. Gelukkig scoorde Tristan de 10-9, en mistte VOS een penalty. Een schot van Lisa ging voorlangs. De verdediging stond in deze fase weer prima waarbij Max gedreven stond

te verdedigen tegen de grootste speelster van VOS. Het spel werd fysieker en VOS scoorde 10-10 en kwam zelfs weer op voorsprong: 10-11. Cedric maakte gelijk en Lisa scoorde de 12-11. VOS ging nog fysieker spelen en dat resulteerde in twee tijdstraffen achter elkaar. Een penalty van Aalsmeer ging mis, en VOS scoorde uit ondertal de 12-12. Lisa maakte de 13-12 en daarna uit een penalty de 14-12. VOS scoorde daarna nog de 14-13, maar in de laatste seconden van de wedstrijd werd er niet meer gescoord. De overwinning was binnen! Complimenten aan het team: jullie hebben laten zien dat je de moeilijke wedstrijden over de streep kunnen trekken! Klasse!