D2 kampioen!

20170318 D2 1 kleinZaterdag 18 maart speelde de D2 van FIQAS Aalsmeer in de Proosdijhal tegen Lelystad. Als ze deze wedstrijd winnen, zijn ze niet meer in te halen. Voor hen spelen de D3 en E1 die het beide moeilijk hebben tegen teams van Lelystad. Het is namelijk drie keer FIQAS-Lelystad na elkaar deze middag! De D2 is er echt op gebrand om te winnen,

20170318 D2 2 kleinalle ouders zijn er, inclusief oma’s, opa’s en buren, dus ze zijn niet te houden. Bij rust staat het al 15-1, er wordt bloedfanatiek verdedigd. Na rust wordt er iets gas terug genomen en zo eindigt de wedstrijd in 30-9. Lelystad raakt dusdanig gefrustreerd over de overmacht van de D2 dat een speler bewust een bal hard in het gezicht van Benjamin gooit. De uitstekende fluitende Dave zag zich genoodzaakt een rode kaart te geven, wat hem – bij de jeugd - zelden overkomt. Benjamin ging even neer, maar nam met een rood hoofd zijn plek weer in. Een Finse bikkel! Na afloop is het feest Er worden bekers uitgereikt en kampioensshirts. En natuurlijk volgen nog de traditionele foto’s in het doel.

Vervolgens naar restaurant Oevers te Kudelstaart alwaar gelukkig een aparte zaal beschikbaar was. De acht jongens aan de bar en de drie meiden aan tafel. Die scheiding duurde maart even want later op de avond volgde huwelijksaanzoeken en zijn de drie meiden uitgehuwelijkt! Hoezo en hechte groep? Het bleef nog lang onrustig in Kudelstaart…

D2, gefeliciteerd met dit geweldige kampioenschap met een positief doelsaldo van 96 (!) doelpunten en nog 1 wedstrijd te gaan. Die 100 gaat er wel komen!