Plensbui deert D2 niet!

20170401 D2 7Zaterdag 1 april begon ook voor de D2 van FIQAS Aalsmeer het veldseizoen. Goed gewaarschuwd voor wegwerkzaamheden richting de polder was iedereen keurig op tijd in Lelystad aanwezig om het op te nemen tegen de voorlaatste tegenstander van het zaalseizoen. De wedstrijden in de zaal waren allebei door Aalsmeer gewonnen. Het team van Lelystad leek iets gewijzigd en aangevuld met tweedejaars E-spelers.

Bij Aalsmeer moest de D2 het zonder Sven en Tristan doen die beiden een blessure hebben. Begeleidster Monique was afwezig maar werd prima vervangen door Else.

Hoewel bij het schrijven van dit verslag de lente weer helemaal terug is gekeerd, begon het bij aanvang van de wedstrijd zachtjes te regenen en dit ging al over in een heuse plensbui. Dit veroorzaakte een glibberige bal, dus de nodige missers in het gooien en vangen. Het aantal doelpunten was dan ook wat kleiner dan in de zaal, maar het was duidelijk dat ook nu FIQAS de sterkste partij was. Voor de rust was de keeper van Lelystad 7 maal gepasseerd en Daniël slechts 2 keer, waarvan 1 maal door middel van een penalty.

20170401 D2 8De tweede helft liet een soortgelijk beeld zien: de kansen waren vooral voor Aalsmeer, waarbij Joyce het voor elkaar kreeg om minstens 3 keer achter elkaar snoeihard de paal te raken, waar ze gelukkig zelf ook om kon lachen en dit vervolgens goed maakte door nog wel even lekker te scoren. Uiteindelijk hebben alle veldspelers hun doelpunt gepakt en is Daniël niet of nauwelijks in de problemen gekomen. Met een mooie 3-18 eindstand en wegtrekkende regen keerden we terug naar Aalsmeer. De eerstvolgende (beker)wedstrijd voor de D2 is al snel: a.s. woensdagavond, thuis op de velden aan de Hornweg, om 18.00 uur, tegen Lotus uit Hoofddorp.