greenpark600LS

eye of the tiger S

D2 houdt t spannend...

20170506 D2Voor sommige kinderen was het nog meivakantie, vandaar dat de D2 het op deze zonnige zaterdag zonder Jochem moest doen. Verder ontbrak Quinty omdat zij met de D1 mee speelde. Gelukkig heeft de D2 dan nog altijd 9 spelers over, dus dat leverde geen problemen op voor het inval-coach-en begeleidingsteam van Pieter en Lena. (Erik moest werken en Monique had lekker vakantie).

De openingstreffer was voor Aalsmeer (Koen), maar daarna kwamen de meiden van Zeeburg op een 1-3 voorsprong. Met name de grote nummer 5 was gevaarlijk. Gelukkig zorgde Cedric er voor dat het gat niet te groot werd, maar ook Zeeburg scoorde, zodat Aalsmeer tot 3-5 op achterstand bleef. Daarna ging met name het elkaar goed aanspelen bij Aalsmeer beter, maar ook was duidelijk waar de verdediging op moest letten en werd het 5-5 door doelpunten van Tristan (penalty) en Koen, die mooi gebruik maakte van een terug gekaatste bal op de paal van Joyce. Hierna kon FIQAS een gaatje slaan door opnieuw doelpunten van Koen en Cedric: 8-5. Zeeburg scoorde ook nog wel af en toe, maar Sven en Fleur passeerden ook de keeper, zodat de teams met 10-7 de rust in gingen.

De tweede helft openden de dames van Zeeburg de score en ging het een tijdje gelijk op, het verschil bleef steeds 2 of 3 punten in het voordeel van de D2. Door twee lekkere doelpunten van Cedric en een paar goede reddingen van keeper Daniƫl kon Aalsmeer halverwege de tweede helft uitlopen naar een verschil van 5 punten (15-10). Hierna verslapte de aandacht een beetje en werd het 15-12. Gelukkig was daar Cedric weer, die eerst de paal trof, maar even later met een mooi lobje de keeper wist te passeren. Om niet helemaal duidelijke reden brak er daarna een fase van paniek aan bij de jongens en meiden van de D2 waar Zeeburg van wist te profiteren en het nog spannende laatste 5 minuten werden, want de tegenstander kwam nog gevaarlijk dichtbij: 16-15. Uiteindelijk bleven de punten toch in Aalsmeer met een laatste doelpunt door Tristan 17-15.

A.s. woensdag speelt de D2 voor de beker tegen Tornado in Heerhugowaard en komend weekend voor de competitie uit tegen Lotus.