Weer een ronde verder in het bekertoernooi!

D2 beker 1Op woensdagavond 10 mei stond er voor de D2 van FIQAS Aalsmeer een bekerwedstrijd op het programma tegen een onbekende tegenstander: Tornado uit Heerhugowaard, een dispensatieteam, dus de verwachting was dat het wel eens lastig kon worden. Gelukkig was het prachtig weer, was iedereen goed op tijd vertrokken en vielen de files mee, dus was er alle tijd om warm te lopen en in te gooien.

De vaste coaches moesten helaas verstek laten gaan, maar ook nu waren er weer invaltroepen gevonden, o.a. in de vorm van onze nieuwe jeugdvoorzitter. Het team was op volle sterkte, dus met vier wissels. Vanwege de aard van de wedstrijd was wel van tevoren aangekondigd, dat dit kon betekenen dat sommigen wat weinig speelminuten zouden krijgen, maar dat het hoe dan ook een prestatie van het hele team zou zijn, als de volgende ronde gehaald ging worden.

Stipt om half 7 ging de wedstrijd van start. Al vrij snel kwam Aalsmeer op een 3-0 voorsprong. Daniël had in de periode daarna een aantal fantastische reddingen, maar ook aan de andere kant stond de verdediging inmiddels goed, zodat deze stand lange tijd op het scorebord bleef staan. Na enige tijd kwamen de dames van Tornado er toch twee keer doorheen, 3-2, maar gelukkig kon Tristan zorgen dat we met 4-2 de rust in gingen, een iets ruimere marge.

D2 beker 2Na de rust met appel, sinaasappel en een pep-talk om vooral zo door te gaan, gingen we weer van start. Nu was het eerste doelpunt voor Heerhugowaard, maar daarna waren de meeste kansen voor FIQAS Aalsmeer. Niet alles werd daadwerkelijk goedgekeurd als doelpunt, en ook Tornado wist toch af en toe de nog altijd prima keepende Daniël te passeren. Halverwege de tweede helft was de stand 7-5 voor FIQAS. Hierna lukte het voor het eerst om het gat wat te vergroten: 9-5 en kregen we het idee dat het toch echt zou moeten lukken om een ronde verder te komen. Maar… de wedstrijd is pas gewonnen als de scheidsrechter het eindsignaal heeft gegeven. Tornado kwam nog weer even wat dichter in de buurt (10-8), maar daarna scoorde Joyce de 11-8, stopte Daniël een penalty en maakte Sven de laatste treffer: 12-8. Daarmee was de overwinning een feit. Wanneer en waar de volgende bekerwedstrijd is, is nog niet bekend. Wel speelt de D2 a.s. zondag weer een wedstrijd voor de competitie, in Hoofddorp. Doelpunten: Tristan 4, Jochem, Sven en Joyce 2, Fleur en Cedric 1.