greenpark600LS

eye of the tiger S

DC1 blijft in spoor van SEW

20-01-19 OTTO Work Force/VOC DC1 - Green Park Aalsmeer DC1 41-19 (19-8)

Zondagochtend vroeg. Ik check het nieuws. Het is ijskoud buiten, de schaatskoorts neemt plotsklaps weer toe en Freek Vonk ligt op bed met knokkelkoorts. Zo maar wat nieuws, ik volg het niet echt, ben niet echt geïnteresseerd. Kijk uit naar de wedstrijd van vandaag, naar onze toppers van de DC1, die het zo goed doen. Veel belangrijker, we hebben er zin an.rsz 190120f 010

We zitten in de kantine als de meiden warm lopen, koffie en thee. Het nieuws uit Kwintsheul sijpelt door. Einduitslag Quintus – SEW 26-27. Jammer, Quintus haakt dus even af, SEW blijft ons voor. We zullen het dus op eigen kracht moeten doen volgende week.

Eerst vandaag tegen VOC uit Amsterdam. Die hebben flink ingeboet ten opzichte van vorig jaar. Staan onderaan, dragen de rode lantaarn. We spelen vandaag in hal 2, onze “eigen” hal, daar waar we altijd trainen. Genoeg publiek weer, blijft leuk voor de meiden alle aandacht.

1e helft. We starten weer iets te voorzichtig naar mijn mening. Even aftasten, dat wel, maar we laten VOC spelen. En die maken daar in eerste instantie toch dankbaar gebruik van, komen zelfs op voorsprong. We lopen helaas ook al snel tegen een gele kaart aan en zelfs een tweede gele kaart volgt. Niet dat het wat uitmaakt, wat Green Park weet dan toch het ritme te vinden. Sterk in de verdediging, sterk in de aanval. Het is de manier van spelen waardoor we relatief veel doelpunten tegen krijgen, maar zijn zo vlijmscherp in de aanval, dat daar door veel ploegen weinig aan te doen is. Ook niet door VOC, het gat is al snel geslagen, de voorsprong loopt alleen maar verder uit. We krijgen vandaag wel veel overtredingen tegen en weinig voor. Het kwartje valt “net niet” onze kant op zeg maar. Jammer, want ondanks dat het niet bepalend voor de wedstrijd is, wekt het toch een beetje onbegrip bij onze meiden. Beetje onbegrip bij mij ook, ik mompel nog iets van “pannenkoek”, maar veel indruk maakt het niet en dat is eigenlijk maar goed ook. We rusten met een ruime 19-8 voorsprong.rsz 190120f 014

2e helft. We starten in een iets andere opstelling dan gebruikelijk. Niet de basis zes, maar onze vaste invallers van de DC2 mogen hun kwaliteiten laten zien. Het maakt niet zo heel veel uit, ook die kunnen handballen. De score loopt alleen maar verder op. VOC blijft wel handballen, dat is mooi om te zien, maar komen op dit moment kwaliteit en kracht tekort. Roos maakt de 30e en dat houdt in dat Gé volgende week mag trakteren .. mits ….. het stokje nog kan worden overgedragen aan een ander. Ik zie wat vaders héén weer schuiven .. niet ik, nee niet ik .. jij dan .. de score loopt verder op. Simone maakt nummer 39 …. Ik zie gespannen gezichten .. en dan valt ook de 40e …. Gé haalt opgelucht adem, het is Herman die de eer heeft, want dochter Danila passeert de VOC keeper ongegeneerd. Onze meiden doen vandaag wat er van hun verwacht mag worden, VOC aan de kant schuiven en de punten in Aalsmeer houden. Einduitslag 41-19. We kunnen ons gaan opmaken voor volgende week. SEW uit …. Om het kampioenschap in de Jeugddivisie ….. het mag van mij blijven vriezen deze week, ik kijk stiekem alvast uit naar volgende week zaterdag .. 17:30 uur … gaan jullie mee naar Wognum ?

DC1 en een sensationeel slot in Kwintsheul

13-01-19 Quintus DC1 - Green Park Aalsmeer DC1 26-26 (10-12)

Kwintsheul, handbalbolwerk in het Westland. Quintus DC1 staat 3e en doen nog mee, maar zullen moeten winnen om bij te blijven. Green Park Aalsmeer heeft dezelfde doelstelling om samen met SEW gedeeld 1e te blijven. Een mooie affiche op voorhand en dat blijkt ook wel door het publiek wat in grote getalen op deze wedstrijd is afgekomen. Een krachtmeting tussen talenten. Gelijkwaardige teams.

1e helft. Quintus komt vlammend uit de startblokken. Met snel spel en goede loop bewegingen proberen ze Aalsmeer te overrompelen. Green Park heeft het lastig, moet duidelijk even inkomen en het eigen spel weten te vinden. Quintus weet een gaatje te slaan van maximaal 3 doelpunten verschil, maar Aalsmeer blijft toch bij. Het gat wordt niet groter, Quintus kan het strakke spel van de eerste minuten niet volhouden en Aalsmeer sluipt dichter en dichter bij. Na 20 minuten weten onze dames de stand zelfs gelijk te trekken en zelf een gaatje te slaan. De rollen zijn nu omgedraaid. We rusten met een 10-12 voorsprong.rsz 149900100 1404220263048056 2587876722514853888 o

2e helft. Lering trekken uit de 1e helft of eerdere wedstrijden. Start is altijd cruciaal en toch gebeurt het stiekem toch weer een beetje. We laten Quintus toch weer langszij komen en binnen no-time staan we op een 17-15 achterstand. De rug moet opnieuw gerecht worden, lijnen opnieuw uitzetten en weer in het ritme komen. Ook nu sluipen we weer dichterbij, stapje voor stapje en komen halverwege de 2e helft wederom op een voorspong. Een kleine weliswaar, maar uit alles blijkt dat Quintus zich hier niet bij zal neerleggen. Scheidsrechter fluit goed, wel veel 2 minuten straffen, maar heeft moeite om alles bij te kunnen houden. Dit soort topwedstrijden zouden eigenlijk door twee scheidsrechters gefloten moeten worden. We zien dus een aantal strafworpen en meerdere tijdstraffen.

De wedstrijd nadert haar einde. Quintus neemt weer een voorsprong van 2 doelpunten en loopt uit naar een 26-24 voorsprong met slechts korte tijd te spelen. De tijd tikt weg. Cinthya verkleind de score tot 26-25. Quintus rekt de tijd, maar verspeelt de bal. Keepster Dyanne, die een superwedstrijd heeft gespeeld, geeft een lange bal, maar deze is onnauwkeurig, wedstrijd gelopen, slechts luttele seconden op de klok.

En dan gebeurt er van alles. Quintus verspeeld wederom de bal, Cinthya wil de break lopen, maar wordt vastgehouden. Coach Herman wijst de scheidsrechter op een regel die nog maar kort van kracht is, en we zoeken het er nog maar even bij ….

Als er tijdens de laatste minuut van de wedstrijd een overtreding begaan wordt die valt onder de regel 8:5 of 8:6, met de bedoeling een goal te verhinderen, dan moet de actie beschouwd worden als “bijzonder grof onsportief gedrag” volgens regel 8:10d en daarom als zodanig worden bestraft.

MC1 Stand per 13 jan. 2019Inmiddels is de tijd verstreken, maar we krijgen alsnog een strafworp. Kunnen we alsnog de stand gelijk trekken en een punt mee naar huis nemen. Simone heeft inmiddels de bal al opgeraapt. Die was trefzeker met eerdere strafworpen vandaag. Ze oogt kalm, op de tribune is het anders, daar kolkt het. Scheidsrechter fluit, ze zoekt de hoek uit, doelpunt, 26-26 en de stand gelijk! De luttele seconden van voor de overtreding blijken er ineens weer meer te zijn geworden. Aanvoerster Renée appelleert bij de scheidsrechter en die is gelukkig ontvankelijk voor het commentaar. 3 seconden, 2 seconden, 1 seconde …. wedstrijd gelopen. We delen de punten en terecht. Wat een wedstrijd, dit is handbal, dank aan beide teams voor het vertoonde spel, mooi om te zien!

DC1 krachtig na herstart competitie

05-01-19 Green Park Aalsmeer DC1 – WPK/Westlandia DC1 35-11 (17-5)

Nieuw jaar, even niet getraind, hoe zullen onze dames de winterstop hebben doorstaan? Doelstellingen van het seizoen zijn inmiddels een beetje bijgesteld, ze doen het goed, ze doen het supergoed, maar ze zullen ook in de 2e helft van de competitie wat moeten laten zien. En dat is te beginnen met Westlandia aan de kant te schuiven. No mercy … meiden op een missie.

Het tijdstip van de wedstrijd voelt wat onwennig. Thuis, dat wel ,maar om 18:30 uur. Wie heeft dat verzonnen? rsz 190105f 044Voordeel is wel dat we een soort voorwedstrijd hebben bij Dames 1, dat houdt in dat Green Park TV ook al aanwezig is. De wedstrijd wordt dus live uitgezonden via Youtube. Altijd leuk, dank Peter van Klaveren.

1e helft. Onze meiden hebben nog wat vuurwerk achter de hand gehouden. De wedstrijd is nog maar net op gang en er staat al een 5-0 voorsprong op het scorebord. Even rust van niet trainen kan ook best soms heilzaam zijn. De accu weer opladen. Opladen voor een seizoen wat nog veel mooier kan worden. Even de gedachten op ander zaken om weer scherp aan de start te staan. En dat staan ze vandaag. Westlandia heeft niets in te brengen, kunnen tempo en slagvaardigheid niet bij benen. Scoren ze een keer, binnen no-time ligt de bal aan de andere kant ook weer achter de keeper. Iedereen komt aan scoren toe, en waar nodig houden onze keepers de ballen tegen. We rusten met een comfortabele voorsprong van 17-5.

2e helft. Keeper van Westlandia krijgt bal keihard in het gezicht. Niet met opzet, wel vervelend, beide ploegen lijken even van slag en zo blijft de ruststand even gehandhaafd, tot de motor weer gaat draaien. Green Park Aalsmeer loopt verder uit en ineens gaat het weer hard. Sterk in de verdediging, sterk in de aanval. Breaks om van te smullen. De score loopt op naar een 35-11 overwinning, buiten de keepers niemand die niet heeft gescoord vandaag. De komende wedstrijden zijn van belang, eerst Quintus uit en dan onze medekoploper SEW …. De dames weten wat huh te wachten staat … No mercy .. meiden op een missie …. Op naar een nog mooier seizoen.

DC1 weer doeltreffend tegen Veneco Velo

15-12-18 Green Park Aalsmeer DC1 – Veneco Velo 33-20 (13-8)

Uit een ander vaatje tappen in de laatste wedstrijd van 2018. Dat is de bedoeling, nee, dat wordt er een beetje verwacht. Lekker scherp starten, tegenstander niet de kans geven om er maar één moment aan te denken dat er vandaag in de Bloemhof wat te halen valt. Vanaf het begin aan er bovenop zitten, geen ruimte geven en doeltreffend zijn. Wel, onze dames hebben de boodschap begrepen, of, misschien hadden ze de boodschap niet eens nodig vandaag. rsz 181215f 068Deze competitie loopt lekker, we spelen een leuk open spel, veel doelpunten tegen, maar ook héél veel voor. Vooraf zien we de meiden van de C2 bikkelen. Die hebben vandaag door diverse oorzaken geen wissels en kunnen dus 2 x 25 minuten aan de bak. Door vele trainingsarbeid en de conditionele voorsprong maakt dat helemaal niets uit, die rollen ook de zoveelste tegenstander op.1e helft. Veneco Velo dus, Rijswijk, regio Den Haag. Geen onbekende tegenstander. Moet kunnen. Althans als we de statistieken er bij pakken. Kymani opent de score, Roos, Danila, Renée en Simone volgen. Dyanne stopt een penalty. Het geeft maar aan hoe het team inmiddels gevormd is. Het hangt niet af van één of twéé speelsters, iedereen kan een potje handballen. We lopen dus al snel uit naar een comfortabele 6-1 voorsprong en dat geeft lucht. In het middenstuk klampt Veneco Velo aan, het spel gaat wat meer op en neer en zij weten ook te scoren. Coaches Herman en Marcel wisselen naar hartenlust, kunnen nu van alles uitproberen en ook de meiden die al gespeeld hadden pakken weer hun minuten en doen dat niet onverdienstelijk. rsz 181215f 059We rusten met 13-8. 2e helft. Na rust gaat het direct weer los. Zelfde tactiek, geen ruimte geven en de juiste looppatronen. Snelle wissels. Als snel loopt de score op en wordt het verschil groter en groter. Keeper er uit, extra cirkel loper er bij. Het werpt z’n vruchten af. Kunnen nog meer druk zetten en we scoren veel. Zit ook wel een risico in; bij een afgeslagen aanval is het doel bij ons leeg. Keeper van Veneco Velo kan er twee keer gebruik van maken; Het publiek geniet er van. We winnen met 33-20 en nemen weer even de leiding in de Jeugddivisie West. Nu afwachten wat de concurrentie weer doet, maar laat die eerst maar weer winnen. Vanavond feestje bij Marcel, Karaoke. Zal best gezellig worden, ik kijk alleen wat minder uit naar de zangkunsten van een aantal van onze speelsters. Want als ze het zelfde niveau halen als door-de-weeks achter in de auto na een training ….. is die carrière in ieder geval niet voor ze weggelegd.