greenpark600LS

eye of the tiger S

DC1 op dreef in Wateringen

17-03-19 Veneco Velo DC1 - Green Park Aalsmeer DC1 21-33 (11-16)
Veneco Velo had wat te vieren gisterenavond. Dames 1 was kampioen in de tweede divisie. Het had wat sporen achter gelaten zeg maar, natte confetti is niet echt goed voor je zaalvloer. Niet dat je er overigens minder door gaat spelen hoor. rsz 190317f 082Ook bij Aalsmeer was wat te vieren. In het verre Panningen speelden Heren 1 zich in de Final 4. Ook lekker.
Voor onze dames stond er vandaag wat minder op het spel. Ja, het definitief beslag leggen op de nummer 2 positie achter kampioen SEW. En dat moet kunnen lukken tegen de dames uit Wateringen. Team is weer redelijk compleet, Nina is weer aangesloten bij de trainingen.
1e helft. Wat kunnen we verwachten. Veneco Velo is duidelijk van plan zich vandaag te laten gelden, maar voordat ze het daadwerkelijk beseffen heeft Aalsmeer het gaatje al geslagen via Cynthia en 2x Danila. Uiterst doeltreffend kan ik wel zeggen, gelijk maar even stellen wie hier de baas is vandaag. Het vervolg van de wedstrijd is niet anders, Aalsmeer is lekker op dreef en niets wijst er vandaag op dat we het echt lastig gaan krijgen. rsz 1190317f 065Veneco heeft recentelijk Quintus nog op een gelijkspel gehouden, dus de dames kunnen echt wel een partijtje handballen. Al zal die derby ze misschien wat extra hebben geprikkeld. De score loopt verder op, al pakt Veneco ook haar doelpunten mee. Het is overigens een verademing wat de scheidsrechter betreft vandaag. Lekker scherp, lekker fair en laat de dames ook handballen. We rusten met een 11-16 voorsprong.
2e helft. We kijken eigenlijk el een beetje vooruit. Naar hetgeen er gaat komen na de competitie, het NK, het Jac Stammes en het toernooi in Verl Duitsland. Langzaam zullen de dames zich daarop gaan richten, zullen de trainingen daarop worden afgestemd. In de 2e helft gaat Aalsmeer door met hetgeen ze in de 1e helft zijn geëindigd, langzaam weglopen van Veneco. Net even dat stapje sneller zijn, net even slimmer. En dan gaat er best ook nog wel eens wat mis. Maar ook vandaag mag dat. Van je fouten moet je leren. En dat laatste, dat hebben we zeker dit seizoen gedaan. Enorm gegroeid, in spelsystemen, fysiek, conditioneel en techniek. En het einde is nog niet in zicht. De score loopt verder op en het gat wordt groter. Alle dames komen aan speelminuten toe en nemen stuk voor stuk hun kansen waar. Doelpunten weer in overvloed, het lijkt bijna normaal te worden. Ook hier is het gat vandaag weer groot, we nemen de punten mee naar Aalsmeer, 21-33 winst, klasse meiden.

DC1 stelt deelname NK veilig


09-03-19 Green Park Aalsmeer DC1 - ZAP DC1 35-14 (16-4)
Laatste thuiswedstrijd van het seizoen. In de competitie dan. Vandaag moet het gebeuren. Het veilig stellen van deelname aan het NK op 13 April. Vorige week was ik wat voorbarig. De vader was de wens van de gedachte. Ik werd keurig even gecorrigeerd door Coach Herman. Niets aan het toeval overlaten, en hij heeft gelijk.
ZAP staat in de onderste regionen en dus moeten we vandaag het potje kunnen uithalen, met andere woorden, de punten in Aalsmeer houden, de winst veilig stellen. Voorbereiding zijn goed, Nina helaas al wat langer geblesseerd, Renée een beetje in de ziekenboeg na een griepje. De rest van de meiden fit, dus het moet gewoon gaan gebeuren vandaag. rsz 190309f 105
1e helft. ZAP mag starten. Door de “tos”. Prima wat ons betreft, dan mogen wij straks. Maar dan wordt het breien zonder aanvallen. De tijd tikt weg, ik kijk op de klok, 1.55 minuten gespeeld als het 1e schot op het doel gaat .. en die valt nog binnen ook. 0-1 achter, het kan je zo maar gebeuren. Snel de boel recht trekken, Roos 1-1, Kymani 2-1. Het zit goed, althans het zal vandaag wel goed komen. Green Park is veel beter, sneller, scherper, technisch beter. Maar worden wel heel vaak afgefloten, onze scheids van vandaag ziet het spel heel anders. Welkom in de Jeugddivisie zou ik bijna zeggen, hier spelen de toppers van de toekomst, wat wil je dan? Ook hier leren we van, leg het naast je neer en speel je eigen spel. De score loopt verder op, Herman en Marcel wisselen naar hartenlust, alle meiden krijgen kansen en kunnen hun kunde laten zien .. de score loopt verder op. We rusten met 16-4, let wel .. slechts 4 doelpunten tegen op Jeugddivisie niveau .. en dat is niet slecht, nee, dat is supergoed.
2e helft. Het spel doorzetten van de 1e helft. ZAP komt hier om te handballen, willen er het beste van maken. Ook voor hun geldt, elke week weer leren, leren naar de toekomst toe. Maar het verschil is vandaag te groot. En de scheidrechter helpt daar vandaag niet bij, die maakt het alleen maar lastiger, onduidelijker. We zien 6 x een 2 minuten straf voor Aalsmeer, 2x geel. Omdat we hard zouden spelen. Nogmaals, welkom in de Jeugddivisie .. onze meiden trainen 4x in de week, soms nog 1x extra … om straks de top van Nederland te halen .. en dan krijg je dit …. Beetje jammer. Toch is het genieten van het spel, want ze pakken het goed op. Beetje lacherig zelfs. En daarmee laten ze zien hoe ze zijn gegroeid in een seizoen; meiden op een missie. Eindstand vandaag 35-14 en definitieve plaatsing voor het NK op 13 April … thuis in de Bloemhof .. noteren jullie de datum?

DC1 zakelijk tegen Meervogels’60 

02-03-19 Green Park Aalsmeer DC1 - Meervogels '60 DC1 33-18 (18-9)

Twee weken rust, althans wel trainen, maar geen wedstrijden. Sommigen op (wintersport) vakantie en dan mag het eindelijk weer. Blije meiden, blije ouders, want je zou er bijna ontwenningsverschijnselen van krijgen. Meervogels’60 is nog één van de laatste concurrenten, bij een overwinning zijn we officieel geplaatst voor het NK op 13 April.rsz 190302f 031 Er is dus toch wel wat aan gelegen vandaag en wat is dan leuker als ook Green Park TV de wedstrijd nog integraal uit zend. Leuk voor de thuisblijvers of familie verder weg.

1ehelft. Green Park gaat direct van kiet, lekker fel, lekker scherp. Geen last van de rust van 2 weken, direct weer in de flow komen. Cynthia opent de score en binnen no-time maakt Roos de 2-0. De marge is er al snel en die wordt alleen maar langzaam verder uitgebreid. Snelle breaks en mooie looppatronen, alsof het gewoon begint te worden. Meervogels’60 heeft een aantal stevige dames die ook een aardig potje kunnen handballen. We zien dan ook mooie duels in de verdediging waar Renée weer eens haar mannetje staat. We zien scores van al onze dames; Danila met de 10-3, Lisa met de 12-4 en Simone met de 13-4. Dyanne pakt ook nog eens een strafworp. We rusten met een 18-9 voorsprong.rsz 190302f 080

2ehelft. Het moet even op gang komen. Meervogels’60 blijft aardig mee handballen. Scheidsrechter heeft af en toe wat moeite om het snelle spel en tempo te volgen, maar goed vanaf de zijlijn is het soms makkelijker om te oordelen. Kymani breekt de ban met 19-9, maar de score blijft gelijk op lopen, we gaan langzaam naar de 30 toe en dat weten we wat de gevolgen zijn. Romy schroomt niet en pakt haar verantwoordelijkheid, volgende week trakteren, of hadden we er nog ééntje staan van vorige keer? Ook Robin pakt haar doelpunt mee, althans dat denken we, scheidsrechter ziet er echter een voetfout in. Einduitslag vandaag 33-18, toch weer lekker voor de sponsoring.

Een leuke wedstrijd, af en toe in een andere opstelling, met 7 veldspelers proberen, maar ook wat slordigheden hier en daar. Het mocht vandaag, Meervogels’60 zakelijk aan de kant gezet. Zo mag het ook gewoon een keer zijn. Deelname NL veilig gesteld en dat is wel heel lekker. Dank aan Peter van Klaveren en zijn team voor delive beelden, wordt erg gewaardeerd! 

rsz 190302f 085

DC1 op stoom in Heemskerk

10-02-19 DSS DC1 - Green Park Aalsmeer DC1 19-50 (9-24)

Een druiligere dag vandaag. Nat, bewolkt, vies. Meer kan ik er niet van maken. We spelen vandaag in Heemskerk, de Waterakkers, zwembad en sporthal. We komen hier om te winnen vandaag, niets meer en niets minder. Sommige meiden hebben gisteren een goede warming up gespeeld met de B2, nu weer voor het “echie”. DSS heeft het lastig, staan in de onderste regionen en zullen er alles aan moeten doen om vandaag iets te kunnen betekenen.image 2019 02 10 4

1e helft. Het verschil is al heel snel duidelijk. Binnen no-time lopen we uit naar een 0-6 voorsprong. Danila heeft het op haar heupen en scoort maar liefst 5x, de andere komt van Kymani. DSS kan wel wat terug doen, maar zullen de schade vooral moeten beperken. Aalsmeer verdedigt aanvallend. Dat houdt in dat we relatief veel doelpunten tegen krijgen. Je zou 6-0 kunnen verdedigen, of, om een voetbalterm te gebruiken “De bus kunnen parkeren”. Dan is er geen doorkomen meer aan, maar dat is niet ons spelletje. Aanvallend verdedigen om de break te kunnen lopen. En dat lukt vandaag maar eens te meer. Zoef-zoef .. of Flits-flits … voor je het weet zijn ze er uit. De tussenstand is 9-24. Ook hier overigens weer aardig wat publiek, mooi spelletje om naar te kijken, ik begrijp het inmiddels wel.

2e heflt. Ontspanning in de kleedkamer hoor ik na afloop. Ja, niet zo gek met zo’n tussenstand. Maar goed, staat toch ook wel wat op het spel. image 2019 02 10 3Elk doelpunt levert bij veel meiden € 0,05 of €0,10 op voor het toernooi wat we in Juni gaan spelen in Verl, Duitsland. Met de vele sponsoren loopt het bedrag dan ook leuk op. Alvast een heel groot “dank-je-wel” namens de meiden. Terug naar de wedstrijd. De ontspanning in de rust doet de meiden goed. Die gaan gewoon door met waar ze mee geëindigd waren … doelpunten maken. Hier staan een paar toppers waar we echt trots op mogen zijn. Met een super begeleiding en dat mag ook wel weer eens genoemd worden. Trainen, trainen en nog eens trainen .. totdat je er bij neer valt. En dat maakt, naast het talent, telkens weer het verschil. Het maakt eigenlijk niet uit wie er speelt vandaag, de score loopt verder en verder op. Jeroen Hölscher is “de Sjaak” als dochter Lisa de 30e maakt. Dat betekent een taart bakken en trakteren. De moeders maken zich al lekker met lava-cake en karamel … mits … er geen 40e valt. Renée de Rooij doet wat ze anders nooit doet …. Ik neem de fakkel over van Jeroen … of toch niet .. we lopen zelfs uit naar een 50e doelpunt. En tsjaa .. Danila doet het gewoon weer … Herman mag gaan bakken …. We gaan ons opmaken voor het NK … Save the Date .. 13 April.