greenpark600LS

eye of the tiger S

DC1 maakt het zichzelf lastig. 

09-12-18 ZAP DC1 – Green Park Aalsmeer DC1 19-30 (13-17)

Vandaag naar Breezand, ZAP, kop van Noord-Holland. Wij doen mee in de hoogste regionen, ZAP heeft het lastig dit seizoen. De weg er naar toe is winderig, het is niet echt aantrekkelijk buiten, erg nat ook. De kantine van ZAP is behaaglijk, de warming up is prima en we verwachten natuurlijk weer een puike partij. De hal is overigens wel apart, een geverfde betonnen vloer, hard en koud. Eens kijken of we daarmee uit de voeten kunnen.arsz 181209f 029

1e helft. Start is goed, goede redding van Dyanne en we slaan direct een klein gaatje, maar het loopt niet lekker. We spelen te voorzichtig en ZAP maakt daar gebruik van. Ballen gaan naast of over. Natuurlijk zien we wel vleugjes van ons gebruikelijke snelle spel, mooi break van Danilla, prima sprongschot van Cynthia wen verdedigend staat het ook best wel. Maar het verschil blijft hangen op 3 tot 4 doelpunten. En dat is te weinig. Hebben ook niet alles mee in de ogen van de scheidsrechter, streng voor ons, soepel naar ZAP toe, althans zo lijkt het. Maar goed, ik ben dan ook niet neutraal in het oordeel. We rusten met een 13-17 voorsprong.

brsz 181209f 029

2e helft. Het tempo is er uit. We laten ons meeslepen in de mineur van de dag, zoals het buiten is, wind en regenachtig. Niet leuk. In de eerste 5 minuten na rust gebeurt er gewoon niets, geen doelpunten, aan beide kanten niet. Wel acties, maar geen overtuiging of soms ook wel een beetje pech. ZAP kan zelfs het gat nog wat kleiner maken, maar dan heel langzaam gaat het wat beter lopen. Onze meiden komen langzaam op stoom, de snelheid keert terug en daarmee de acties ook. We trekken uiteindelijk toch nog een beetje van leer en in de laatste minuten maken we het gat aanzienlijk groter. Kymani scoort in de laatste minuut alsnog de 30e goal, we winnen met 19-30. Prima uitslag, maar we maakten het ons vandaag een beetje onnodig lastig. Volgende week nog één keer opladen, Veneco Velo thuis ….