'FIQAS is cool!'

De mini’s van FIQAS Aalsmeer hebben een druk weekend gehad. Alle teams speelden zaterdag competitie en op zondag speelde een aantal ook nog een toernooi bij RKDES. Op zaterdag was het een thuiswedstrijd voor beide F teams van FIQAS Aalsmeer: de F1 speelde namelijk tegen de F2. Het was een spannende wedstrijd en de nieuwkomers van de F2 wonnen met 7-6! Komend weekend spelen ze weer tegen elkaar, kijken hoe het dan zal aflopen…

De oude F2 speelt buiten als E4, de meiden van dit team wonnen binnen alles zo makkelijk dat er naar meer uitdaging werd gezocht. Het was even wennen op een groot veld, maar na twee verloren wedstrijd tegen KDO en Westsite begonnen de meiden zaterdag tegen Lotus met hun yel: "Alle ballen in het doel, FIQAS is cool!" En ja hoor, ze gingen ook in het doel! De punten bleven deze keer in Aalsmeer met een mooie 7-2 overwinning.

Zondag waren er twee teams van Aalsmeer aanwezig in Kudelstaart en wel onder begeleiding van Jeroen Holscher, Erik van der Voort en zus Anneke. Een aantal kids speelde hun eerste toernooitje, spannend, maar wat ging het al goed. Goed verdedigd, gedribbeld en hier en daar al een sprongschot! Gewonnen en verloren werd er op deze ochtend. De jongste groep speelt nog drie toernooien: 14 mei bij Lotus, 25 mei bij DSG en 11 juni bij Westsite.

Afgelopen jaren werd de coördinatie van de mini's gedaan door Miranda Kooij, voor volgend seizoen zal Esther Brouwer haar taken over gaan nemen. Welkom Esther, bij de vrijwilligers van FIQAS Aalsmeer! Miranda zal haar taken voortzetten bij de E jeugd.