greenpark600LS

eye of the tiger S

Heren HA-Jeugd gehuldigd

Na een paar weken rust stond op 12 mei de laatste competitiewedstrijd van Green Park Aalsmeer op het programma, dit keer tegen DWS uit Schiedam. Met het landskampioenschap al in de achterzak is het lastig om nog met 100% focus de wedstrijd te spelen. DWS wilde graag haar vierde plek op de ranglijst verdedigen en de kampioen een pootje lichten, dus dat beloofde een aardige wedstrijd te worden. Voordat de wedstrijd startte, werd er eerst een zilveren fluit uitgereikt aan Remco Maarse als waardering dat deze al 25 jaar als scheidsrechter voor het NHV dienst doet.Nicoschaal

Met een volle bank aan Aalsmeerzijde startte om 13.00 de wedstrijd, onder het toeziend oog van 70/80 toeschouwers. Handballend was Aalsmeer de bovenliggende ploeg, echter de Scheidammers hadden meer strijdlust. Daardoor ontspon zich een wat rommelige wedstrijd waarin de score vrijwel de gehele eerste helft : na 10 minuten was de stand 5-2, na 20’ was het 9-6, 13-9 na 24’ maar na 30 minuten spelen stond er 14-14 op het scorebord. De laatste 6 minuten werd er maar één keer door Aalsmeer gescoord, balverlies geleden en teveel gemist.

Na rust een vergelijkbaar beeld: Aalsmeer het betere van het spel, maar veel balverlies en missers. Toch tot aan de 20e  minuut iedere keer op voorsprong (na 10’ 19-16, na 15’ 20-17, na 21’ 22-18) en besloot Wai met 7 veldspelers te gaan spelen. Uitstekend uitgevoerde aanvallen, open kansen maar keeper, lat en blok voorkwamen dat de Schiedammers verder op achterstand kwamen. Sterker, langzamerhand kwamen ze weer dichterbij: via nog maar weer een keer een strafworp en een doelpunt in het lege doel kwamen ze terug tot 23-23 na 27 minuten spelen. Pffffff, het was geen feestje: gelukkig scoorde Don 24-24 en knikte Joost de 25-23 binnen. DWS nam nog een time out (met nog 1.30 minuut op de klok) en dat werd goed vertaald: 25-24! Aalsmeer zette nog een keer goed aan, en door de offensieve dekking kwam Jordy compleet vrij te staan: 26-24. Wedstrijd gedaan!! HerenAschaal

Na de wedstrijd vond de huldiging plaats: Nederlands Kampioen! Grote afwezige hierbij was het NHV, maar gelukkig waren hoofdtrainer Bert Bouwer en teammanager van het eerste, Petra Rooijakkers, bereid om deze mooie taak uit te voeren. Nadat iedereen een prachtige medaille kreeg omgehangen werd de officiele schaal via de aanvoerder aan het team uitgereikt, een verdiende prijs na een prachtig seizoen: 26 wedstrijden gespeeld, 23 gewonnen, 3 verloren. Imposante doelcijfers: 885 voor, 596 tegen. Een gemiddelde score van 34 doelpunten voor en 23 tegen!

Na de huldiging toog iedereen naar het huis van teambegeleider Mark van der Ban waar het feestje in de vorm van een BBQ werd gevierd, de begeleiding bedankt door de spelers en ouders en andersom Wai een woordje klaar had voor alle spelers. Een mooi sluitstuk van een prachtig seizoen.

Heren A tweede na zinderende finale

Al weken werd er uitgekeken naar Pasen om het Jac Stammes toernooi in de Bloemhof te spelen. Na het behalen van het Nederlands kampioenschap waren de spelers van Green Park Aalsmeer er op gebrand om op zondagavond in de finale te laten zien waarom zij de terechte kampioenen van de hoogste jeugddivisie waren geworden.

Op zaterdagmiddag werd er in de fantastisch aangeklede Bloemhof aangetreden tegen het Belgische Bocholt HA1, een volledig onbekende tegenstander voor de Nederlanders. Het was even wennen aan de wat andere spelstijl, maar daarna bleken de Aalsmeerders meer als team te spelen en werd er na een 10-3 na 13 minuten spelen uiteindelijk met 15-10 gewonnen. Prima spel, op naar de tweede wedstrijd tegen Sittardia. Zij waren  met een aantal gastspelers van de HandbalAcademie naar Aalsmeer gekomen en waren als team een mooie, sterke tegenstander. Niko kreeg vanaf minuut één mandekking waardoor er veel ruimte ontstond voor de rest van het team. Daar maakte Aalsmeer goed gebruik van: na 13’ was de stand 7-4, na 20’ 12-7 en uiteindelijk scoorde Joost de 16-10 net voordat de buzzer ging. BAM, 2 gespeeld, 2 gewonnen en dus verzekerd van de finalepoule!rsz schermafbeelding 2019 04 24 om 160017

De derde wedstrijd tegen UDI 1896  deed er eigenlijk niet meer toe en dat resulteerde in een potje handbal waarin een groot deel van de basisspelers van Aalsmeer niet meer speelde. De eindstand was 14-13 en kon een deel van de spelers met een tevreden gevoel alvast gaan rusten. Bij Aalsmeer moest een deel nog wel  ’s avonds aan de bak in de eredivisiewedstrijd tegen Quintus HS2 (winst voor Aalsmeer 28-25).

’s Avonds werd de wedstrijd van heren 1 tegen Volendam HS1 nog even bekeken, een feestje gebouwd en daarna het bed opgezocht.

De eerste wedstrijd in de finalepoule was tegen Tachos HA1. In de competitie een lastige tegenstander, echter deze eerste wedstrijd op zondag had Aalsmeer weinig moeite met de Waalwijkers. Na 10’ 5-2, na 20’ was de stand 11-4 en uiteindelijk floten de scheidsrechters af bij 14-6. Opvallend was het hoge aantal tijdstraffen voor de Zuiderlingen (4) waardoor ze lang in ondertal moesten spelen.

De tweede wedstrijd was wederom tegen Sittardia. Net als in de wedstrijd op zaterdag en ook tegen Tachos kreeg Niko weer mandekking, maar ook nu wisten de Aalsmeerders daar wel raad mee. Na een 4-1 voorsprong na 7’ spelen kwam Sittardia terug tot 5-4 maar bleek de korte nacht bij de Limburgers toch teveel van de reserves te vragen want uiteindelijk won Aalsmeer met 14-10. Dit was mede te danken aan de vele missers bij de mannen van Wai en de razendsnelle midden uit van Sittardia, anders was het verschil groter geweest.

Door deze twee winstpartijen én het feit dat ook Hellas zijn eerste 2 wedstrijden won was de finalewedstrijd al vroegtijdig bekend: Aalsmeer – Hellas!! Een prachtige finale als sluitstuk van het JacStammes toernooi, echter er moest eerst nog een poulewedstrijd worden afgewerkt tussen de twee teams. Omdat het nergens meer om ging werden de basisspelers van beide teams gespaard en eindigde de wedstrijd in een 10-6 winst voor Aalsmeer. rsz schermafbeelding 2019 04 24 om 155952Door de winst van Tachos tegen Sittardia werden de Waalwijkers uiteindelijk derde bij de heren A-jeugd.

Dan de finale: na een spetterende opkomst en het voorstellen van beide teams startte de wedstrijd minder goed voor de Aalsmeerders. Hellas maakte snel 0-2 eer Niko via een strafworp 1-2 aantekende waarna Hellas in de 5eminuut 1-3 maakte. Aalsmeer bleef rustig handballen waardoor Don met een hard schot 2-3 scoorde. Hellas was in de eerste fase van de wedstrijd beter, scoorde via de hoek 2-4 en 2-5 nadat er aan Aalsmeerzijde werd gemist en een technische fout (aanlopen) werd gemaakt. Aalsmeer kreeg een tijdstraf, Niko scoorde onderhands (3-5) en Hellas scoorde 3-6. Niko tikte na 12’ spelen de 4-6 aan en daarmee startte een betere fase van Green Park Aalsmeer: mede door een tijdstraf aan Haagse kant ontstond er meer druk op het doel van de Hellenen en na een paar missers van de opbouw scoorde Armando na prima aangeven van Destin, Glenn uit een break en even later Destin zelf de 7-8. De spanning liep op toen Jeromy een prima uitgevoerde break (samen met Armando) afrondde (8-8). Met nog 6 minuten te spelen kreeg de volle Bloemhof een fantastische finale te zien: Niko veegde de keeper met een strafworp en met nog twee minuten te spelen bracht hij met een mooi schot de 10-8 op het scorebord. Hellas schakelde met succes over op 7 veldspelers en scoorde na 7 minuten ‘droogte’ de 9-10: pfffffff. Met nog minder dan 2 minuten te spelen scoorde Glenn 11-9 en werd het publiek helemaal gek. Hellas scoorde de 10-11 waarna Armando werd vrij gespeeld en de keeper uitstekend redde. In deze fase werd Armando bij een scorende Niko nog onterecht afgefloten voor een foute sper en waar Hellas vrij geduldig mocht aanvallen, kreeg Aalsmeer na 1 of 2 passes al tijdspel…………  Met nog 30 seconden op de klok had Hellas balbezit: met 7 tegen 6 werd er gezocht naar de opening en die viel met nog 5 seconden te spelen op de linkerhoek waar doeltreffend de 11-11 werd gescoord. De Bloemhof ontplofte!! Wat een finale met als toetje  strafworpen!

Voor 500 mensen, na twee dagen strijden en dan een strafworp moeten nemen. Dan heb je lef! 

Kort maar krachtig: Aalsmeer miste de eerste, Hellas scoorde alle strafworpen!

Een fantastische finale, hoog niveau jeugdhandbal en wie de finale wint is de verdiende winnaar!! Hellas nam de felicitaties juichend in ontvangst, de teleurstelling bij de Aalsmeerders was groot: wat hebben ze gestreden. Diep respect dat je na twee intensieve dagen nog zo kunt handballen!

Zo’n prachtig sluitstuk hebben we in vele jaren niet meegemaakt op het uitstekend georganiseerde Jac Stammes toernooi.

Met het uitreiken van de prijzen, het benoemen van de uitblinkende speler en speelster in de finales en de prijs voor het veelbelovende jonge scheidsrechterskoppel kwam er een einde aan het 20eJacStammes toernooi, met het ‘roeien’ onder het klokkengelui  als sluitstuk.

Green Park Aalsmeer Heren A Nederlands Kampioen!!

Met nog drie wedstrijden voor de boeg kon Green Park Aalsmeer HA zondag 7 april  een belangrijke slag slaan door één van de twee naaste belagers definitief af te schudden door te winnen. De heenwedstrijd was in Den Haag met 1 punt verloren gegaan, dus er was nog een appeltje te schillen. De hele week ging het er al over, er werd goed getraind en met veel ondersteuning uit de heren B op de bank stonden de teams om 13.00 uur gereed om te beginnen. rsz 07 04 2019akampioenaalsmeer0559Met een mooi gevulde tribune (bijna 100 mensen), muziek in de hal en de livestream aan startte de wedstrijd door het goed leidende scheidsrechterskoppel desastreus voor Aalsmeer. Afspraken werden niet nagekomen, schoten werden gepareerd en de eerste tijdstraf voor rsz 07 04 2019akampioenaalsmeer0509Don na 1,5 minuut spelen. Na 5’ stond het 2-2, maar weer 5 minuten later was de achterstand 5 goals (2-7). Door een aantal keren balverlies en technische fouten kon het goed spelende WHC/Hercules iedere keer snel uitbreken en scoren. Wai greep als snel naar de eerste time out en wees de spelers ‘fijntjes’ op de afspraken die op geen enkele wijze werden nagekomen. Deze donderpreek ressorteerde direct in een scherper spelend Aalsmeer. Via goals van Niko (2), Don en Jeromy (via een break) werd het 6-7 en greep na 13’spelen WHC/Hercules naar de time out. Zo ontwikkelde de wedstrijd zich tot een heus handbalgevecht, waarin twee uitstekende teams een prachtig schouwspel voorschotelde aan het publiek. Tactisch werd er gepuzzeld, echter dat kon tijdelijk de prullenbak in door de 2” tijdstraf voor Jeromy. Niko en Don scoorden in ondertal (8-8), er werd een break gemist en kon Aalsmeer voor het eerst op voorsprong komen via een te nemen strafworp. Helaas miste Niko deze uitgelezen kans door een prima redding van de keeper van WHC/Hercules. Aan de andere kant groeide Timo uit tot uitblinker met maar liefst 10 stops in de eerste helft en 6 in de tweede. De Boswijkers bleven goed spelen en daardoor iedere keer op voorsprong: Glenn zorgde op de rechteropbouw 2 keer voor de aansluiting en door een prima uitgespeelde kans kon Ian voor 11-12 zorgen in de 22eminuut. De spanning droop er van af: wie zou met de rust op voorsprong staan? In de navolgende minuten scoorde WHC/Hercules iedere keer tot aan 13-15, echter in de laatste drie minuten zorgden Niko (prima schijnbeweging) en Gregor en Ian via breaks voor de psychologisch belangrijke voorsprong bij rust 16-15.

In de rust was het even bijtanken, zowel voor spelers, begeleiding als ook voor het publiek. Het was inderdaad genieten, bij vlagen een uitstekend niveau met mooie staaltjes handbal met een bijzonder sportief karakter.rsz 07 04 2019akampioenaalsmeer0433

De tweede helft was qua score verloop afwijkend aan de eerste helft: tot aan de 11eminuut gaf Aalsmeer vol gas en kwam WHC/Hercules moeilijk tot scoren. Prima goals van Ian, Glenn, een break van Jeromy en een aantal goals van Niko zorgden voor een comfortabele 23-18 voorsprong. Ook de time out van de coach van WHC/Hercules na 7’ spelen kon daar niets aan veranderen. Na 15 minuten spelen en bij 24-20 nam Wai een time out, echter de tegenstander kwam hier beter uit dan de Aalsmeerders. Via vier missers konden ze terugkomen tot 24-23 en lag de strijd weer volledig open. Ondertussen was bekend geworden dat de andere naaste belager (Hellas) met minimaal verschil in en tegen Houten had verloren, dus bij winst van Green Park Aalsmeer zouden zij deze middag al Nederlands Kampioen kunnen worden. Nog 13  minuten vol gas!!

In de daaropvolgende vier minuten werd het definitieve gat geslagen: razendsnel werd er vier keer gescoord. Niko midden door, Jordy prachtig uit de linkerhoek, Don in de loop aangespeeld en Niko met een steel + break de 28-23 aantekenend. De sympathieke coach van WHC/Hercules nam met 9’ te spelen zijn laatste time out om zijn spelers nog te prepareren voor de laatste fase, echter er was geen houden aan. Zijn speler hadden 45 minuten prima gespeeld, aangetoond bij de top van de jeugd in Nederland te horen echter waren in de laatste fase niet meer opgewassen tegen het ontketende Aalsmeer. Don scoorde de 29een de 30e, waarna Niko de bal via een mooie buitenom-actie de bal knijterhard via binnenkant paal hoog in het doel gooide (31-24). Gregor pakte zijn cirkelgoal mee, waarna Jeromy via een prachtige vlieger de 33-25 op het scorebord liet landen. Ondertussen kreeg Timo een publiekswissel en werd de volledige bank voor de laatste minuten het veld in gebracht. Terwijl de bank het kampioenschap vierde, scoorde Stan de laatste  voor Aalsmeer en smeet WHC/Hercules 2 seconden voor tijd de eindstand op het scorebord: 35-25!

Na het fluitsignaal barstte het zingen en dansen los en klapte het publiek de handen stuk, zowel voor WHC/Hercules als Green Park Aalsmeer.

Doelpuntenmakers: Niko 13, Jeromy en Don 5, Glenn 4, Ian 3, Gregor 2, Jordy en Stan 1.

Met nog twee wedstrijden te gaan even de indrukwekkende cijfers: 24 wedstrijden gespeeld, 44 punten (4 verliespunten), 833 voordoelpunten, 544 tegen. (afgerond 35 goals voor en 23 tegen per wedstrijd).

Complimenten voor de spelers, Wai, Mark en Dennis die iedere week het opbrengen om samen op te trekken en vrijwel iedere keer een puike prestatie hebben neergezet! Gefeliciteerd!!

Nagenieten kan door de opname terug te kijken: https://www.youtube.com/watch?v=r5-DyooEFO0

rsz 07 04 2019akampioenaalsmeer0193a

 

Koploper HA verliest van Tachos HA


Zaterdagavond trad Green Park Aalsmeer HA om 18.30 uur aan in Waalwijk tegen de nummer 5, Tachos HA1. Altijd een lastige tegenstander, zo ook deze avond. Met Mark en Dennis op de bank (Wai was met HS1 naar Tongeren) ging de eerste helft gelijk op: via 3-3, 5-5, 7-7 en 10-10 werd er uiteindelijk gerust met een 13-12 stand op het scorebord. Een terechte voorsprong voor de Waalwijkers, mede omdat de verdediging van de Aalsmeerders niet goed stond afgesteld. Te weinig inzet waardoor er te gemakkelijk goals werden weggegeven.rsz image 88
De soloscheidsrechter floot best wel goed, maar miste teveel randzaken op de cirkel waardoor er her en der irritatie ontstond. Als het NHV de jeugddivisie serieus neemt dan wordt er gewoon een koppel toegewezen, of wordt de wedstrijd bij gebrek aan een koppel uitgesteld!
Enfin, uiteindelijk zijn de spelers aan de beurt dus de tweede helft moest het dan maar gebeuren voor Aalsmeer. Er gebeurde ook wel wat, alleen niet ten goede van de Aalsmeerders. Binnen 10 minuten stond Tachos op een verdiende 20-15 voorsprong: inspiratieloos handbal zonder inzet, snelle tegenaanvallen te slap verdedigd en teveel missers. Na 15 minuten spelen werd er een tijdstraf gegeven aan Tachos en dat was blijkbaar het startsein om weer strijd te gaan leveren: via 23-16 werd het 24-20 en nam Tachos bij 24-21 na 19’ spelen een time out. Dat beloofde een spannende eindfase, want via 25-21 werd het met nog 2,5 minuut te spelen 25-24 (voordeel Tachos). Helaas liep Aalsmeer nog tegen een 2” tijdstraf aan, waardoor een deel van de aanvalskracht werd weggenomen. Er werd met nog 37 seconden een time out genomen door Aalsmeer, dus restte nog één aanval om nog een punt mee naar huis te kunnen nemen. Helaas ging ook deze kans voorbij doordat deze laatste poging in het blok smoorde. Eindstand 25-24. De vreugde bij Tachos was begrijpelijk want zij waren, in tegenstelling tot Green Park Aalsmeer, met veel passie de strijd aangegaan en dat betaalde zich uit.
Doelpuntenmakers: Jordy, Niko en Jeromy 4, Armando en Don 3, Destin, Ian en Joost 2, Lars 1.