Green Park Aalsmeer HA wint van ARBO Rotterdam HA1

Op zondag 24 februari 2019 kwam ARBO Rotterdam HA om 13.15 uur ballen tegen Green Park Aalsmeer HA1. De nummer 7 tegen de nummer 1, op papier een niet al te moeilijke tegenstander. In de heenwedstrijd was het tot aan 10 minuten voor tijd een wedstrijd met een krappe voorsprong, welke uiteindelijk werd uitgebouwd tot 29-36 winst voor de Aalsmeerders.

Ook nu was het de eerste helft wisselvallig, echter Aalsmeer stond wel iedere keer op voorsprong. Via 2-0, 6-2 en 8-5 stond het team van Wai halverwege de eerste helft voor, echter verdedigend was het een beetje ‘lek’. Omdat er aanvallend al 10 keer gemist werd was het nog steeds een wedstrijd. Armando was ‘on fire’, scoorde in het eerste kwartier 5 van de 8 treffers en was niet te houden voor de verdedigers van ARBO. Niko miste een strafworp, scoorde wel een onderhandse en Glenn had een prima doorloopactie.rsz image 71

In het tweede deel van de eerste helft maakte ARBO prima gebruik van de open dekking van Green Park Aalsmeer. Doordat de verdedigers elkaar niet hielpen, wan het een makkie voor de Rotterdammers om te scoren. Via 9-7 en 10-9 werd het 10-10, en gaf de time out van Wai geen andere wending aan. Via de 11-11 en 12-12 sloeg Aalsmeer in de laatste 4 minuten opeens razendsnel; toe. Armando scoorde 2 keer vanaf de cirkel en Destin mocht de 15escoren vanaf 7-meter na een prima actie van Glenn. Ruststand 15-12 en wat huiswerk voor de tweede helft.

In de rust werd er blijkbaar even het een en ander ‘rechtgezet’, want in de eerste 8 minuten werd er flink gas gegeven door de mannen van Green park Aalsmeer; 22-15 BAM, wedstrijd gespeeld!! Prima breaks van Joost (2) en Destin, Niko (3) en Armando van de cirkel. ARBO scoorde in die periode eigenlijk alleen nog maar via onderhandse schoten, want iedere andere doelpoging strandde in het blok of eindigde bij de stabiel keepende Timo. Deze werd na 10 minuten in de tweede helft vervangen door Cody. Door het beter functioneren van verdediging en keeper ten opzichte van de eerste helft scoorde ARBO amper meer en doordat de effectiviteit bij Aalsmeer omhoog ging liepen de Aalsmeerders nog verder uit in het laatste deel van de wedstrijd. Cody stopte 2 strafworpen en keek er één naast, Wai speelde een tijdje met 7 veldspelers in de aanval en een korte periode met een man-to-man offensieve dekking. Zowel voor de aanvallers als de verdedigers hard werken, maar dit werd prima uitgevoerd. De stand liep snel uit naar 36-19, mede omdat Jeromy er nog 4 in gooide (2 breaks en 2 uit de linkerhoek), Jeroen 2 keer (rechterhoek en een lobje) en Destin nog 2 keer.

Al met al een goede uitslag, daarbij aangetekend dat een mindere eerste helft gevolgd werd door een betere tweede helft. Doelpuntenmakers Armando 11, Niko 7, Jeromy, Destin en Joost 4, Ian en Jeroen 2 en Glenn en Jordy ieder 1.

Volgende week vrij en op zaterdagavond 9 maart staat de uitwedstrijd tegen Tachos op het programma (18.30 uur) in Waalwijk.