greenpark600LS

eye of the tiger S

Koploper HA verliest van Tachos HA


Zaterdagavond trad Green Park Aalsmeer HA om 18.30 uur aan in Waalwijk tegen de nummer 5, Tachos HA1. Altijd een lastige tegenstander, zo ook deze avond. Met Mark en Dennis op de bank (Wai was met HS1 naar Tongeren) ging de eerste helft gelijk op: via 3-3, 5-5, 7-7 en 10-10 werd er uiteindelijk gerust met een 13-12 stand op het scorebord. Een terechte voorsprong voor de Waalwijkers, mede omdat de verdediging van de Aalsmeerders niet goed stond afgesteld. Te weinig inzet waardoor er te gemakkelijk goals werden weggegeven.rsz image 88
De soloscheidsrechter floot best wel goed, maar miste teveel randzaken op de cirkel waardoor er her en der irritatie ontstond. Als het NHV de jeugddivisie serieus neemt dan wordt er gewoon een koppel toegewezen, of wordt de wedstrijd bij gebrek aan een koppel uitgesteld!
Enfin, uiteindelijk zijn de spelers aan de beurt dus de tweede helft moest het dan maar gebeuren voor Aalsmeer. Er gebeurde ook wel wat, alleen niet ten goede van de Aalsmeerders. Binnen 10 minuten stond Tachos op een verdiende 20-15 voorsprong: inspiratieloos handbal zonder inzet, snelle tegenaanvallen te slap verdedigd en teveel missers. Na 15 minuten spelen werd er een tijdstraf gegeven aan Tachos en dat was blijkbaar het startsein om weer strijd te gaan leveren: via 23-16 werd het 24-20 en nam Tachos bij 24-21 na 19’ spelen een time out. Dat beloofde een spannende eindfase, want via 25-21 werd het met nog 2,5 minuut te spelen 25-24 (voordeel Tachos). Helaas liep Aalsmeer nog tegen een 2” tijdstraf aan, waardoor een deel van de aanvalskracht werd weggenomen. Er werd met nog 37 seconden een time out genomen door Aalsmeer, dus restte nog één aanval om nog een punt mee naar huis te kunnen nemen. Helaas ging ook deze kans voorbij doordat deze laatste poging in het blok smoorde. Eindstand 25-24. De vreugde bij Tachos was begrijpelijk want zij waren, in tegenstelling tot Green Park Aalsmeer, met veel passie de strijd aangegaan en dat betaalde zich uit.
Doelpuntenmakers: Jordy, Niko en Jeromy 4, Armando en Don 3, Destin, Ian en Joost 2, Lars 1.