Green Park Aalsmeer Heren A Nederlands Kampioen!!

Met nog drie wedstrijden voor de boeg kon Green Park Aalsmeer HA zondag 7 april  een belangrijke slag slaan door één van de twee naaste belagers definitief af te schudden door te winnen. De heenwedstrijd was in Den Haag met 1 punt verloren gegaan, dus er was nog een appeltje te schillen. De hele week ging het er al over, er werd goed getraind en met veel ondersteuning uit de heren B op de bank stonden de teams om 13.00 uur gereed om te beginnen. rsz 07 04 2019akampioenaalsmeer0559Met een mooi gevulde tribune (bijna 100 mensen), muziek in de hal en de livestream aan startte de wedstrijd door het goed leidende scheidsrechterskoppel desastreus voor Aalsmeer. Afspraken werden niet nagekomen, schoten werden gepareerd en de eerste tijdstraf voor rsz 07 04 2019akampioenaalsmeer0509Don na 1,5 minuut spelen. Na 5’ stond het 2-2, maar weer 5 minuten later was de achterstand 5 goals (2-7). Door een aantal keren balverlies en technische fouten kon het goed spelende WHC/Hercules iedere keer snel uitbreken en scoren. Wai greep als snel naar de eerste time out en wees de spelers ‘fijntjes’ op de afspraken die op geen enkele wijze werden nagekomen. Deze donderpreek ressorteerde direct in een scherper spelend Aalsmeer. Via goals van Niko (2), Don en Jeromy (via een break) werd het 6-7 en greep na 13’spelen WHC/Hercules naar de time out. Zo ontwikkelde de wedstrijd zich tot een heus handbalgevecht, waarin twee uitstekende teams een prachtig schouwspel voorschotelde aan het publiek. Tactisch werd er gepuzzeld, echter dat kon tijdelijk de prullenbak in door de 2” tijdstraf voor Jeromy. Niko en Don scoorden in ondertal (8-8), er werd een break gemist en kon Aalsmeer voor het eerst op voorsprong komen via een te nemen strafworp. Helaas miste Niko deze uitgelezen kans door een prima redding van de keeper van WHC/Hercules. Aan de andere kant groeide Timo uit tot uitblinker met maar liefst 10 stops in de eerste helft en 6 in de tweede. De Boswijkers bleven goed spelen en daardoor iedere keer op voorsprong: Glenn zorgde op de rechteropbouw 2 keer voor de aansluiting en door een prima uitgespeelde kans kon Ian voor 11-12 zorgen in de 22eminuut. De spanning droop er van af: wie zou met de rust op voorsprong staan? In de navolgende minuten scoorde WHC/Hercules iedere keer tot aan 13-15, echter in de laatste drie minuten zorgden Niko (prima schijnbeweging) en Gregor en Ian via breaks voor de psychologisch belangrijke voorsprong bij rust 16-15.

In de rust was het even bijtanken, zowel voor spelers, begeleiding als ook voor het publiek. Het was inderdaad genieten, bij vlagen een uitstekend niveau met mooie staaltjes handbal met een bijzonder sportief karakter.rsz 07 04 2019akampioenaalsmeer0433

De tweede helft was qua score verloop afwijkend aan de eerste helft: tot aan de 11eminuut gaf Aalsmeer vol gas en kwam WHC/Hercules moeilijk tot scoren. Prima goals van Ian, Glenn, een break van Jeromy en een aantal goals van Niko zorgden voor een comfortabele 23-18 voorsprong. Ook de time out van de coach van WHC/Hercules na 7’ spelen kon daar niets aan veranderen. Na 15 minuten spelen en bij 24-20 nam Wai een time out, echter de tegenstander kwam hier beter uit dan de Aalsmeerders. Via vier missers konden ze terugkomen tot 24-23 en lag de strijd weer volledig open. Ondertussen was bekend geworden dat de andere naaste belager (Hellas) met minimaal verschil in en tegen Houten had verloren, dus bij winst van Green Park Aalsmeer zouden zij deze middag al Nederlands Kampioen kunnen worden. Nog 13  minuten vol gas!!

In de daaropvolgende vier minuten werd het definitieve gat geslagen: razendsnel werd er vier keer gescoord. Niko midden door, Jordy prachtig uit de linkerhoek, Don in de loop aangespeeld en Niko met een steel + break de 28-23 aantekenend. De sympathieke coach van WHC/Hercules nam met 9’ te spelen zijn laatste time out om zijn spelers nog te prepareren voor de laatste fase, echter er was geen houden aan. Zijn speler hadden 45 minuten prima gespeeld, aangetoond bij de top van de jeugd in Nederland te horen echter waren in de laatste fase niet meer opgewassen tegen het ontketende Aalsmeer. Don scoorde de 29een de 30e, waarna Niko de bal via een mooie buitenom-actie de bal knijterhard via binnenkant paal hoog in het doel gooide (31-24). Gregor pakte zijn cirkelgoal mee, waarna Jeromy via een prachtige vlieger de 33-25 op het scorebord liet landen. Ondertussen kreeg Timo een publiekswissel en werd de volledige bank voor de laatste minuten het veld in gebracht. Terwijl de bank het kampioenschap vierde, scoorde Stan de laatste  voor Aalsmeer en smeet WHC/Hercules 2 seconden voor tijd de eindstand op het scorebord: 35-25!

Na het fluitsignaal barstte het zingen en dansen los en klapte het publiek de handen stuk, zowel voor WHC/Hercules als Green Park Aalsmeer.

Doelpuntenmakers: Niko 13, Jeromy en Don 5, Glenn 4, Ian 3, Gregor 2, Jordy en Stan 1.

Met nog twee wedstrijden te gaan even de indrukwekkende cijfers: 24 wedstrijden gespeeld, 44 punten (4 verliespunten), 833 voordoelpunten, 544 tegen. (afgerond 35 goals voor en 23 tegen per wedstrijd).

Complimenten voor de spelers, Wai, Mark en Dennis die iedere week het opbrengen om samen op te trekken en vrijwel iedere keer een puike prestatie hebben neergezet! Gefeliciteerd!!

Nagenieten kan door de opname terug te kijken: https://www.youtube.com/watch?v=r5-DyooEFO0

rsz 07 04 2019akampioenaalsmeer0193a