greenpark600LS

eye of the tiger S

Heren A tweede na zinderende finale

Al weken werd er uitgekeken naar Pasen om het Jac Stammes toernooi in de Bloemhof te spelen. Na het behalen van het Nederlands kampioenschap waren de spelers van Green Park Aalsmeer er op gebrand om op zondagavond in de finale te laten zien waarom zij de terechte kampioenen van de hoogste jeugddivisie waren geworden.

Op zaterdagmiddag werd er in de fantastisch aangeklede Bloemhof aangetreden tegen het Belgische Bocholt HA1, een volledig onbekende tegenstander voor de Nederlanders. Het was even wennen aan de wat andere spelstijl, maar daarna bleken de Aalsmeerders meer als team te spelen en werd er na een 10-3 na 13 minuten spelen uiteindelijk met 15-10 gewonnen. Prima spel, op naar de tweede wedstrijd tegen Sittardia. Zij waren  met een aantal gastspelers van de HandbalAcademie naar Aalsmeer gekomen en waren als team een mooie, sterke tegenstander. Niko kreeg vanaf minuut één mandekking waardoor er veel ruimte ontstond voor de rest van het team. Daar maakte Aalsmeer goed gebruik van: na 13’ was de stand 7-4, na 20’ 12-7 en uiteindelijk scoorde Joost de 16-10 net voordat de buzzer ging. BAM, 2 gespeeld, 2 gewonnen en dus verzekerd van de finalepoule!rsz schermafbeelding 2019 04 24 om 160017

De derde wedstrijd tegen UDI 1896  deed er eigenlijk niet meer toe en dat resulteerde in een potje handbal waarin een groot deel van de basisspelers van Aalsmeer niet meer speelde. De eindstand was 14-13 en kon een deel van de spelers met een tevreden gevoel alvast gaan rusten. Bij Aalsmeer moest een deel nog wel  ’s avonds aan de bak in de eredivisiewedstrijd tegen Quintus HS2 (winst voor Aalsmeer 28-25).

’s Avonds werd de wedstrijd van heren 1 tegen Volendam HS1 nog even bekeken, een feestje gebouwd en daarna het bed opgezocht.

De eerste wedstrijd in de finalepoule was tegen Tachos HA1. In de competitie een lastige tegenstander, echter deze eerste wedstrijd op zondag had Aalsmeer weinig moeite met de Waalwijkers. Na 10’ 5-2, na 20’ was de stand 11-4 en uiteindelijk floten de scheidsrechters af bij 14-6. Opvallend was het hoge aantal tijdstraffen voor de Zuiderlingen (4) waardoor ze lang in ondertal moesten spelen.

De tweede wedstrijd was wederom tegen Sittardia. Net als in de wedstrijd op zaterdag en ook tegen Tachos kreeg Niko weer mandekking, maar ook nu wisten de Aalsmeerders daar wel raad mee. Na een 4-1 voorsprong na 7’ spelen kwam Sittardia terug tot 5-4 maar bleek de korte nacht bij de Limburgers toch teveel van de reserves te vragen want uiteindelijk won Aalsmeer met 14-10. Dit was mede te danken aan de vele missers bij de mannen van Wai en de razendsnelle midden uit van Sittardia, anders was het verschil groter geweest.

Door deze twee winstpartijen én het feit dat ook Hellas zijn eerste 2 wedstrijden won was de finalewedstrijd al vroegtijdig bekend: Aalsmeer – Hellas!! Een prachtige finale als sluitstuk van het JacStammes toernooi, echter er moest eerst nog een poulewedstrijd worden afgewerkt tussen de twee teams. Omdat het nergens meer om ging werden de basisspelers van beide teams gespaard en eindigde de wedstrijd in een 10-6 winst voor Aalsmeer. rsz schermafbeelding 2019 04 24 om 155952Door de winst van Tachos tegen Sittardia werden de Waalwijkers uiteindelijk derde bij de heren A-jeugd.

Dan de finale: na een spetterende opkomst en het voorstellen van beide teams startte de wedstrijd minder goed voor de Aalsmeerders. Hellas maakte snel 0-2 eer Niko via een strafworp 1-2 aantekende waarna Hellas in de 5eminuut 1-3 maakte. Aalsmeer bleef rustig handballen waardoor Don met een hard schot 2-3 scoorde. Hellas was in de eerste fase van de wedstrijd beter, scoorde via de hoek 2-4 en 2-5 nadat er aan Aalsmeerzijde werd gemist en een technische fout (aanlopen) werd gemaakt. Aalsmeer kreeg een tijdstraf, Niko scoorde onderhands (3-5) en Hellas scoorde 3-6. Niko tikte na 12’ spelen de 4-6 aan en daarmee startte een betere fase van Green Park Aalsmeer: mede door een tijdstraf aan Haagse kant ontstond er meer druk op het doel van de Hellenen en na een paar missers van de opbouw scoorde Armando na prima aangeven van Destin, Glenn uit een break en even later Destin zelf de 7-8. De spanning liep op toen Jeromy een prima uitgevoerde break (samen met Armando) afrondde (8-8). Met nog 6 minuten te spelen kreeg de volle Bloemhof een fantastische finale te zien: Niko veegde de keeper met een strafworp en met nog twee minuten te spelen bracht hij met een mooi schot de 10-8 op het scorebord. Hellas schakelde met succes over op 7 veldspelers en scoorde na 7 minuten ‘droogte’ de 9-10: pfffffff. Met nog minder dan 2 minuten te spelen scoorde Glenn 11-9 en werd het publiek helemaal gek. Hellas scoorde de 10-11 waarna Armando werd vrij gespeeld en de keeper uitstekend redde. In deze fase werd Armando bij een scorende Niko nog onterecht afgefloten voor een foute sper en waar Hellas vrij geduldig mocht aanvallen, kreeg Aalsmeer na 1 of 2 passes al tijdspel…………  Met nog 30 seconden op de klok had Hellas balbezit: met 7 tegen 6 werd er gezocht naar de opening en die viel met nog 5 seconden te spelen op de linkerhoek waar doeltreffend de 11-11 werd gescoord. De Bloemhof ontplofte!! Wat een finale met als toetje  strafworpen!

Voor 500 mensen, na twee dagen strijden en dan een strafworp moeten nemen. Dan heb je lef! 

Kort maar krachtig: Aalsmeer miste de eerste, Hellas scoorde alle strafworpen!

Een fantastische finale, hoog niveau jeugdhandbal en wie de finale wint is de verdiende winnaar!! Hellas nam de felicitaties juichend in ontvangst, de teleurstelling bij de Aalsmeerders was groot: wat hebben ze gestreden. Diep respect dat je na twee intensieve dagen nog zo kunt handballen!

Zo’n prachtig sluitstuk hebben we in vele jaren niet meegemaakt op het uitstekend georganiseerde Jac Stammes toernooi.

Met het uitreiken van de prijzen, het benoemen van de uitblinkende speler en speelster in de finales en de prijs voor het veelbelovende jonge scheidsrechterskoppel kwam er een einde aan het 20eJacStammes toernooi, met het ‘roeien’ onder het klokkengelui  als sluitstuk.