greenpark600LS

eye of the tiger S

Heren HA-Jeugd gehuldigd

Na een paar weken rust stond op 12 mei de laatste competitiewedstrijd van Green Park Aalsmeer op het programma, dit keer tegen DWS uit Schiedam. Met het landskampioenschap al in de achterzak is het lastig om nog met 100% focus de wedstrijd te spelen. DWS wilde graag haar vierde plek op de ranglijst verdedigen en de kampioen een pootje lichten, dus dat beloofde een aardige wedstrijd te worden. Voordat de wedstrijd startte, werd er eerst een zilveren fluit uitgereikt aan Remco Maarse als waardering dat deze al 25 jaar als scheidsrechter voor het NHV dienst doet.Nicoschaal

Met een volle bank aan Aalsmeerzijde startte om 13.00 de wedstrijd, onder het toeziend oog van 70/80 toeschouwers. Handballend was Aalsmeer de bovenliggende ploeg, echter de Scheidammers hadden meer strijdlust. Daardoor ontspon zich een wat rommelige wedstrijd waarin de score vrijwel de gehele eerste helft : na 10 minuten was de stand 5-2, na 20’ was het 9-6, 13-9 na 24’ maar na 30 minuten spelen stond er 14-14 op het scorebord. De laatste 6 minuten werd er maar één keer door Aalsmeer gescoord, balverlies geleden en teveel gemist.

Na rust een vergelijkbaar beeld: Aalsmeer het betere van het spel, maar veel balverlies en missers. Toch tot aan de 20e  minuut iedere keer op voorsprong (na 10’ 19-16, na 15’ 20-17, na 21’ 22-18) en besloot Wai met 7 veldspelers te gaan spelen. Uitstekend uitgevoerde aanvallen, open kansen maar keeper, lat en blok voorkwamen dat de Schiedammers verder op achterstand kwamen. Sterker, langzamerhand kwamen ze weer dichterbij: via nog maar weer een keer een strafworp en een doelpunt in het lege doel kwamen ze terug tot 23-23 na 27 minuten spelen. Pffffff, het was geen feestje: gelukkig scoorde Don 24-24 en knikte Joost de 25-23 binnen. DWS nam nog een time out (met nog 1.30 minuut op de klok) en dat werd goed vertaald: 25-24! Aalsmeer zette nog een keer goed aan, en door de offensieve dekking kwam Jordy compleet vrij te staan: 26-24. Wedstrijd gedaan!! HerenAschaal

Na de wedstrijd vond de huldiging plaats: Nederlands Kampioen! Grote afwezige hierbij was het NHV, maar gelukkig waren hoofdtrainer Bert Bouwer en teammanager van het eerste, Petra Rooijakkers, bereid om deze mooie taak uit te voeren. Nadat iedereen een prachtige medaille kreeg omgehangen werd de officiele schaal via de aanvoerder aan het team uitgereikt, een verdiende prijs na een prachtig seizoen: 26 wedstrijden gespeeld, 23 gewonnen, 3 verloren. Imposante doelcijfers: 885 voor, 596 tegen. Een gemiddelde score van 34 doelpunten voor en 23 tegen!

Na de huldiging toog iedereen naar het huis van teambegeleider Mark van der Ban waar het feestje in de vorm van een BBQ werd gevierd, de begeleiding bedankt door de spelers en ouders en andersom Wai een woordje klaar had voor alle spelers. Een mooi sluitstuk van een prachtig seizoen.