Beachtoernooi HV Unitas

Na een ritje van twee uur arriveerden we in Rolde voor het beachtoernooi van HV Unitas. Met hetzelfde team als de week ervoor in Hoogvliet traden we aan tegen Hiekka Hauska HA1. We waren niet wakker, Niko kreeg vanaf minuut 1 mandekking (hoezo fair play?) en kregen verder het team niet draaiende. We stonden de gehele eerste set op achterstand, het lukte gewoon niet: onnodig balverlies, missers, er werd verdedigend niet meegeblokt en een veel te trage opbouw van de aanvallen.rsz image 126 De tweede set herpakten we ons, speelden bij vlagen goed en vergelijkbaar met een week eerder. Deze tweede set werd met een mooi verschil gewonnen. Shoot outs moesten uitsluitsel geven, maar in tegenstelling tot een week eerder gingen de ballen er niet in. Mede door een sterke keeper bij de mannen in het oranje. rsz image 127De eerste wedstrijd dus verloren met 2-1, dus de tweede wedstrijd diende dan wel gewonnen te worden van De LaGrosso’s, een basisteam met Volendammers, aangevuld met een aantal gastspelers. De eerste fase van de eerste set speelden we uitstekend, stonden we 6 punten voor maar vielen we daarna weer in slaap. Een aantal keren balverlies, een aantal missers en verdedigend minder goede keuzes maakten dat we deze set met 21-20 verloren. De tweede moest gewonnen worden om daarna met shoot outs nog te kunnen winnen, dus er werden wat aanpassingen gedaan: Jeroen werd op de cirkel gezet en er werd gespeeld met twee runners. Dit draaide als een trein en de tweede set werd met een redelijk groot verschil gewonnen. Wederom shoot outs. Ook hierin bleek het vandaag niet onze dag: afspraken werden deels niet nagekomen en de tegenstander scoorde gewoon meer goals dan wij en wonen dus terecht deze wedstrijd. Aiiiii, dat was al een lange tijd niet gebeurd; niet door naar de eindklassering om punten te halen voor het NK.

De laatste wedstrijd was om plaats vijf en zes tegen Achilles uit Apeldoorn. De fantasie-opstelling maakte dat er een vrolijke wedstrijd werd gespeeld, met veel plezier en sportiviteit aan twee kanten. Beide sets werden gewonnen, maar in alle eerlijkheid deed dat er niet meer toe. We sloten af met een goed gevoel, douchten het zand af en arriveerden na 2 uur weer in het Westen. Op naar de volgende training!