B2 komt tekort

Na het verrassend goede spel van afgelopen week tegen Bevo (31-31 gelijkspel) traden de jongens B2 van FIQAS Aalsmeer met hun coaches Rob en Tinca op zondag 11 oktober aan tegen Oliveo. De vraag was natuurlijk of FIQAS het goede spel kon voortzetten en het Oliveo lastig zou kunnen maken? Deze ploeg had een week eerder met twee punten verschil gewonnen van Tachos uit Waalwijk en startte in deze wedstrijd beter dan Aalsmeer.

Tot 10 minuten ging het redelijk gelijk op (2-4), maar daarna liep Oliveo langzaam maar zeker uit. Na 15 minuten kreeg Ian een tijdstraf, waardoor het gaatje opeens veel groter werd. Van 3-6 ging het naar 4-9, maar scoorde FIQAS zelf ook twee keer in ondertal (Joris en Sam) en zo werd de stand 6-10. Het spel van de FIQAS-boys was niet veel minder dan dat van Oliveo, maar door een beetje pech bij het afronden, slordigheden en wat onbestrafte technische loopfouten kwam er een ruststand van 12-18 (voordeel Oliveo). Vooral de linkerhoek van de jongens uit Pijnacker kreeg alle kans om te scoren (8 keer in de eerste helft), waardoor het verschil groot bleef.

Tijdens de rust werd er extra accent gelegd op de inzet, het aanspelen van de hoeken en het laag schieten bij de goede keeper van Oliveo. Na rust kreeg Niko voor de verandering weer eens mandekking, waardoor het even zoeken was voor FIQAS naar de juiste manier van spelen: binnen 2 minuten lagen er weer drie goals achter Bjorn, die een lastige tweede helft tegemoet ging. Na deze lastige start herpakte Aalsmeer zich 10 minuten lang prima, ze kwamen terug tot 19-25 waarbij de boodschap uit de rust goed werd opgepakt: Sam scoorde drie keer uit de hoek, Poncke deed het ook een keer van rechts en Olaf scoorde drie keer door het midden (laag). Vanaf de 15e minuut ging het volledig mis: in 15 minuten 19 goals tegen krijgen en zelf nog maar 8 scoren is natuurlijk niet goed! De verdediging was een open huis geworden, aanvallend werd het spel slordiger en werden er teveel kansen gemist. Waar het een week eerder juist de vechtlust en mentale kracht waren die het laatste kwartier tegen Bevo nog een gelijkspel opleverden, daar was het nu juist het tegenovergestelde.

Uiteindelijk bleef er een einduitslag van 27-44 op het scorebord staan. Er werd redelijk goed gehandbald, maar slordigheden in de verdediging en aanval resulteerde in een te groot verschil in doelpunten. Oliveo ging verdiend met de punten huiswaarts en voor de FIQAS boys staat komende week zondag de uitwedstrijd tegen Snelwiek op het programma.

Doelpuntenmakers: Sam 8, Olaf 5, Patrick en Niko 4, Joris en Poncke 2, Maus en Quinten 1. Tijdstraffen Aalsmeer: 4, Oliveo: 2.