Terecht verlies B2

Zaterdagavond 31oktober speelden de jongens B2 van FIQAS Aalsmeer om 19.00 uit in Oss tegen het B1 team van Olympia’89. Een geduchte tegenstander omdat ze al zeker drie wedstrijden hadden gewonnen. Dat bleek ook al vrij snel in de wedstrijd. Olympia nam snel een voorsprong, bouwde die razendsnel uit en voordat de Aalsmeer-boys met hun ogen konden knipperen stonden ze na 20 minuten achter met 17-6 (na 10 minuten was het 9-4).

Een terechte voorsprong voor de jongens uit Oss, want er werd aan Aalsmeerzijde niet (goed) gehandbald: geen beweging zonder bal, open kansen werden gemist, strafworpen gingen naast en er werd verdedigd alsof het korfbal was. De scheidsrechter was nog een beetje in de sferen van de rugby-finale, want duidelijke aanslagen op Patrick werden niet als zodanig bestraft. Hierdoor raakten de jongens wat geïrriteerd en kwamen ze minder aan het handballen toe. De laatste 10 minuten van de eerste helft werd er iets beter gespeeld en begon het er een beetje op te lijken. De ruststand was 21-9 in het voordeel van Olympia’89. In de rust probeerden Rob en Tinca de jongens opnieuw te instrueren voor de 2e helft, maar er was deze avond weinig winst te behalen. Na 10 minuten 2e helft was de stand 27-11, na 20 minuten 35-12 en uiteindelijk werd de eindstand 44-19. Verder maar geen woorden aan besteden, komende week lekker trainen en zondag opnieuw aan de slag: om 12.10 uur in de Bloemhof tegen Bevo.