greenpark600LS

eye of the tiger S

Snelwiek maatje te groot voor B2

Zondag 22 november speelden de B2 van FIQAS Aalsmeer en de B1 van Snelwiek voor de tweede keer dit seizoen tegen elkaar. De eerste keer was met grote cijfers verloren gegaan, dus deze keer zou het beter moeten gaan. De eerste 10 minuten waren veelbelovend want na vijf minuten was de stand 4-4 en na tien 7-7. Door slim samenspel waren de FIQAS mannen goed in staat om de jongens van Snelwiek bij te houden, want één ding was wel duidelijk: Snelwiek is een goed ingespeeld team met grote, sterke spelers.

Nadat de coaches begonnen met wisselen raakte de balans in het team bij Aalsmeer verstoord en Snelwiek maakte daar handig gebruik van. Na 15’was de stand 8-11 en daarna liep de tegenstander langzaam maar zeker uit naar 12-20 in de 25e minuut. Wat er daarna gebeurde zullen we maar omschrijven als de vijf dwaze, dolle minuten in de Bloemhof, want alle deuren werden voor Snelwiek open gezet: ze maakten 10 goals in 5 minuten! De ene domme fout na de andere werd er gemaakt, sullig balverlies, kansen werden gemist en er werd veel te haastig gehandbald. Dit resulteerde in een ruststand van 12-30.

In de rust werd er geprobeerd om de spelers te laten beseffen dat ze alleen maar door hard werken de schade zouden kunnen repareren, maar het was dweilen met de kraan open: na 11 minuten in de tweede helft was de stand 15-41 en na 60 minuten stond er een eindstand van 23-56 op het scorebord. De jongens van de C willen we hartelijk bedanken, want halverwege de tweede helft vertrokken er een aantal spelers richting Den Haag om de B1 mee te spelen.