Te groot verschil

Met een incompleet team (Poncke geblesseerd, Joris met de B1 mee) reisden de jongens B2 van FIQAS Aalsmeer naar Waalwijk om tegen de B1 van Tachos aan te treden. Grote, sterke jongens met twee uitstekende keepers, zo zou blijken. Na een korte warming-up werd er door twee jonge scheidsrechters aangefloten voor het begin van de wedstrijd. Binnen 5 minuten stond FIQAS Aalsmeer achter met 5-1, mede door drie missers. Gelukkig scoorde Sam mooi uit de linkerhoek en maakte Niko de 6-3.

Toch was Aalsmeer niet in staat om de jongens van Tachos een halt toe te roepen in de verdediging: te lief, soms niet goed samenwerken en sluiten van de verdediging en in een aantal gevallen werd er niet uitgestapt waardoor de lange opbouwers van Tachos makkelijk konden aanleggen. Bjorn had weinig kans om de ballen te stoppen, dus ze vlogen als kogels om zijn oren. Aanvallend was het vooral een genot om de tandem Niko en Patrick aan het werk te zien, waarbij Patrick zeker 10 á 12 keer vrij voor de keeper werd gezet. Helaas werd hij een groot aantal keer foutief afgestopt, kreeg daar ook vier keer een strafworp voor maar ook zeker vijf tot zes keer niet. Het jonge arbitrale duo was in het beoordelen van de technische loopfouten en de strafopbouw erg zoekende naar de juiste beslissingen waardoor het een rommelige wedstrijd werd. Tachos maakte hier optimaal gebruik van en scoorde in totaal 26 keer in de eerste helft, waarbij de teller voor FIQAS bleef steken op 10. Deze Aalsmeer goals werden door Patrick (5), Niko (3), Sam en Olaf (1) gemaakt.

In de rust schoot Rob even uit zijn slof, vooral kijkend naar de magere inzet bij een aantal spelers en de mindere bereidheid om vooral elkaar te werken. Dit had de eerste 5 minuten effect, want Aalsmeer kwam beter uit de rust dan Tachos: Patrick (2) en Maus zorgden voor drie treffers op rij. Helaas bleef het toen 10 minuten ‘droog’, mede door het goede keeperswerk van de grote Tachos-keeper. Na 15 minuten stond er dan ook een stand van 40-14 op het scorebord en tekende er zich een (te) grote nederlaag af. In de resterende 15 minuten werd er door Aalsmeer beter gehandbald: nog 7 doelpunten en zeker 7 open kansen (helaas gemist). De goals werden er uitstekend ingegooid door Joost (2 keer), Olaf, Patrick (3) en Niko en omdat Tachos er ook nog 8 in gooide werd de eindstand 48-21. Tachos was de terechte winnaar, maar het verschil hád een stuk kleiner kunnen zijn…