Quirinus Cup: een geweldige ervaring!

20170603 JC 1 kleinDe jongens C1 van FIQAS Aalsmeer verzamelden onder leiding van de coaches Mark en Jeffrey vrijdagmiddag om 4 uur. Groot was de verassing toen zij het vervoer in het oog kregen. Dankzij sponsoring stond er een heuse 'spelersbus' klaar voorzien van de tekst 'Nederlands kampioen' en de foto van de huldiging.

20170603 JC 2De reis verliep ondanks de drukte voorspoedig en bij aankomst in het Duitse Neuss werden de slaapplaatsen in orde gebracht. De nacht was ietwat kort want om half 9 stond de eerste wedstrijd al op het programma. Binnen een tijdsbestek van 4 uur moesten er 4 wedstrijden van 25 minuten gespeeld worden. Tijdens de warming up bleek de eerste tegenstander niet over een vaste keeper te beschikken. Hoewel FIQAS niet direct op scherp stond, nam zij wel het initiatief want zij waren duidelijk de betere ploeg. Via een 9-3 ruststand werd de eerste wedstrijd met 19-9 gewonnen. De Kroatische tegenstanders in de tweede wedstrijd waren van een heel ander kaliber. Het team was niet alleen fysiek groter, hun spel was ook beduidend een stuk harder. Aalsmeer had hier uiteraard grote moeite mee, mede omdat de scheidsrechters veel toelieten. Eindstand 10-20 verlies.

Na wederom 30 minuten rust, stond Letmather TV tegenover de Aalsmeerders, een team dat hun wedstrijden, waaronder die tegen de Kroaten, al gewonnen had. Hoewel dit de beste wedstrijd van FIQAS was, moesten zij ook nu het onderspit delven. Na een ruststand van 2-8 werd er met 9-15 verloren. Zondagavond zou blijken dat Letmather TV het toernooi op hun naam had geschreven.

20170603 JC 3 kleinDe pijp was al aardig leeg toen de laatste poulewedstrijd gespeeld moest worden, inmiddels waren er ook diverse B-jongens op de tribune aanwezig. Uitgaande op de vorige uitslagen zou dit weer een makkelijke wedstrijd moeten worden. Dit bleek in eerste instantie niet het geval (5-4 rust) maar in de tweede helft stelde Aalsmeer orde op zaken en wist toch een mooie eindstand van 14-7 op het scorebord te zetten. FIQAS werd hiermee derde in de poule en bleek uitgeschakeld voor de knock-out fase op zondag. Met maar liefst 29 teams uitkomende in hun categorie was het natuurlijk ook een beetje (on)geluk hebben met de poule-indeling. Al met al reisde men zondag rond het middaguur moe maar voldaan terug naar Aalsmeer. Het team bedankt de sponsors, coaches en ouders voor een wederom fantastische ervaring.