JC1 naar NK Beach

20170617 C1Om zich te kwalificeren voor het NK Beach waren de jongens C1 van FIQAS Aalsmeer ingeschreven voor drie toernooien. Het beachseizoen kende echter een valse start voor het team. Vanwege een tekort aan inschrijvingen bij de jongens C ging het toernooi in Oosterhout op 20 mei voor hen niet door. Ook hoefde het team op 10 juni niet naar Blaricum om dezelfde reden.

Uit voorzorg werd er bij het NHV een wildcard aangevraagd en moest men naarstig op zoek naar een ander toernooi. Gelukkig was er op het toernooi in Venlo op 10 juni nog plek!  Zonder setverlies wist FIQAS hun poulewedstrijden tegen Eksplosion’71 , Venlo C1 en Venlo C2 te winnen. Ook in de finale was Aalsmeer te sterk voor Venlo C1 en deze toernooiwinst leverde de eerste kwalificatiepunten voor het NK op.

Zaterdag 17 juni was het wederom vroeg opstaan: ditmaal reisden de jongens af naar het Brabantse Heesch. Zowel Jeffrey als Mark zaten in het buitenland voor hun werk en Heino was naar Zagreb afgereisd voor het EK Beach. Gelukkig was Rob Stuart bereid om zowel de jongens C als jongens B (C) te coachen. Het werd wederom een lange dag en… net zo succesvol! MHV’81 en Helios werden met 2-0 in sets verslagen. De laatste poulewedstrijd was tegen Olympia’89, ook zij hadden hun eerste twee wedstrijden gewonnen. Aalsmeer bleek de sterkste, wederom winst zonder setverlies. Beide teams speelden daarna nog de finale.

De eerste set begon FIQAS zwak en nadat de achterstand was weggewerkt, werd de set toch met 16-19 gewonnen. De tweede set was een complete walk over want Aalsmeer wist eenvoudig met 30-5 te winnen. Hoewel de kwalificatiepunten nog bijgeschreven moet worden en er ook nog een kwalificatietoernooi in Apeldoorn gespeeld is, is het al zeker dat FIQAS Aalsmeer nu hoog genoeg in de ranking is geëindigd om deel te mogen nemen aan het NK. Dit geldt ook voor de jongens B, die met de hulp van de jongens C1 en C2 ook de nodige kwalificatiepunten wisten te behalen. Net als de afgelopen jaren vindt dit plaats in Biddinghuizen en wel op 8 en 9 juli a.s.