greenpark600LS

eye of the tiger S

Finale plaats voor Jongens C op Jac Stammes Cup

Wessel117501De jongens C van FIQAS Aalsmeer speelden afgelopen zaterdag en zondag hun poulewedstrijden in sporthal De Waterlelie. Zij openden het toernooi tegen A&O Alkmaar. Hoewel Aalsmeer wel makkelijk tot score kwam, was hun spel mager te noemen. Omdat er niet goed verdedigd werd moesten zij veel doelpunten incasseren. Toch werd de 1e wedstrijd met 18-15 gewonnen.

 Vervolgens was Olympia ’89 uit Oss de tegenstander. De aanwijzingen van de coach waren goed opgepakt en ditmaal stond de verdediging al beter. Na 25 speeltijd stond er mooie 9-5 winst op het scorebord. In de laatste wedstrijd namen de Aalsmeerders het op tegen het Haagse Hercules. Dat FIQAS de betere ploeg was werd al snel duidelijk want met 20-11 was de 3e winst een feit, en kwalificeerde zij zich ongeslagen voor de winnaarspoule op zondag. A&O werd tweede in poule A en plaatsten zich dus ook voor de winnaarspoule.

In poule B maakten Handbalschool Brabant en HV Quintus indruk door met ruime cijfers V&L en HV Hellas te verslaan. Dit betekende dus dat deze ploegen de tegenstanders van FIQAS zouden worden in de winnaarspoule.

Zondagmorgen werd als eerste tegen Handbalschool Brabant gespeeld. Aalsmeer wist met hun offensieve dekking in het begin van de wedstrijd geen raad en kwam al snel op achterstand. Dat hun leeftijdsgenoten uit Brabant een stapje verder zijn met hun spel, is te herleiden uit de uitslag: er werd met 6-18 verloren. Snel moest de focus weer op de volgende partij, wederom tegen A&O. Dat Aalsmeer een stuk beter speelde dan zaterdag werd al snel duidelijk want ditmaal hadden zij geen moeite met de tegenstander en werd er overtuigend met 17-6 gewonnen. HV Quintus uit Kwintsheul was de laatste tegenstander. Om tot de finale door te dringen moest er gewonnen worden, voor Quintus was dit doel al buiten bereik door hun twee verliespartijen. Lange tijd gingen de teams gelijk op en werd dit een heuse kraker waarbij Aalsmeer uiteindelijk aan het langste eind trok, 12-9 winst! Met spanning werd de laatste poulewedstrijd gekeken. De Alkmaarse stunt tegen Handbalschool Brabant bleef gelukkig uit en zo verhuisden Handbalschool Brabant en FIQAS Aalsmeer naar De Bloemhof voor de finale om 19.10 uur. Prijsuitreiking117500

De lampen werden gedoofd en de spelers en werden een voor een, met spotlights het veld opgeroepen en geintroduceerd aan het vele publiek. Of het de spanning, vermoeidheid of ontzag voor de tegenstander was blijft te bezien, maar Aalsmeer leed diverse keren slordig balverlies. Zo kwamen zij niet tot een afronding in de aanval en wist Handbalschool Brabant met snelle break-outs te scoren. Toch maakte Aalsmeer 2x de gelijkmaker en wisten zij de offensieve dekking nu wel te passeren. Aalsmeer kreeg te maken met een 2 minuten tijdstraf en de tegenstander benutte dit slim. FIQAS wist het verschil ten opzichte van ’s middags kleiner te houden, maar Handbalschool Brabant, vorig jaar nog verliezend finalist tegen FIQAS Aalsmeer, stapten met 7-16 als winnaars van het veld. Aalsmeer pakte dus een mooie 2e plaats, maar wel met een gouden randje want het bereiken van de finale was al een topprestatie op zich!

www.Kicksfotos.nl