Op weg naar NK Beach

Op vrijdag 11 april speelden de jongens C van FIQAS Aalsmeer hun eerste NK kwalificatietoernooi bij Achilles in Apeldoorn. Dit toernooi stond in het teken van het nemen van shoot outs omdat alle 1e sets verloren werden, de 2e sets gewonnen en de uitslag dus bepaald moest worden door shoot outs. Aalsmeer deed dit beter dan Olympia en Handbalschool Rijnmond en dus werd FIQAS 1e in de poule. De halve finale tegen Achilles verliep ook zo (2-1 winst) en dus stond Aalsmeer tegen DOS in de finale. De finalisten waren aan elkaar gewaagd  want de 1 set werd met minimale verschil verloren en de 2e set met 1 punt verschil gewonnen. Hier liepen de shoots outs bij Aalsmeer even want minder en zo werd DOS toernooiwinnaar. Deze mooie tweede plaats leverde echter een mooi aantal punten op die nodig zijn om in de top acht van de Beach Tour Ranking te eindigen.

Het tweede toernooi vond plaats op zaterdag 26 mei, bij HV Unitas in het Rolde, Drenthe. Vroeg op, want om 9.35 uur stond de eerste wedstrijd op het programma waar 7 beach velden in de mooie zandverstuiving lagen. Het deerde de jongens echter niet want de eerste wedstrijd tegen Achilles werd met 2-0 gewonnen. Ook de drie andere poulewedstrijden tegen Unitas 2, Doles en Borhave kenden deze uitslag. Aalsmeer was duidelijk de betere partij en had de opdracht meegekregen om vooral slim te spelen, veel te drinken en te smeren op deze lange en hete dag.

Het tijdschema liet het gelukkig toe om daarna de wedstrijd van heren 1 te kijken. Hoewel de meegebrachte TV en het ontvangstkastje ons in de steek liet, bleek de naastgelegen tennisvereniging gastvrij en zo werd er in het clubhuis NPO1 voor ons aangezet! Een kwartier voor het einde van de memorabele wedstrijd moest de focus weer naar het beachen want om 4 uur was Handbalschool Rijnmond de tegenstander in de finale. Ouders keken vanaf de tribune met 1 oog op hun mobiel naar de afloop van heren 1 en met het  andere oog naar de wedstrijd op het center court. Ook hier was het spannend want de eerste set werd door een Golden goal in de wacht gesleept (11-10). Heren 1 was  inmiddels kampioen en dus kregen de jongens de volledige aandacht van de meegereisde ouders die Aalsmeer de tweede set met 16-12 zag winnen. Direct na afloop werd naar de uitslag in Aalsmeer gevraagd en werd er voor de tweede keer gejuicht. Er staan nog twee kwalificatietoernooien op het programma, op zaterdag 9 juni in Blaricum en week later in Venlo.