greenpark600LS

eye of the tiger S

Wederom aanwinst heren A-jeugd/Heren 2

Voor aankomend seizoen heeft Green Park Aalsmeer wederom een versterking binnengehaald, Jesse van der Linden. Jesse komt over van HV Hellas en is inzetbaar in de opbouwrij. Hij beschikt over een mooie techniek, heeft een sterk en gevarieerd schot en heeft een goed speloverzicht. Met deze kwaliteiten past Jesse perfect in het spel van Green Park Aalsmeer.

Jesse maakt deel uit van Jong-Oranje U17. Met de A-jeugd van Hellas sloot hij het seizoen af met een 2e plek en met de B-jeugd deed hij mee op het NK. Hij sloot dit winnend af en werd Nederlands Kampioen. Voor komend seizoen wilt hij in zichzelf investeren om zo de stap te maken naar de Beneliga.

Na Christiano zijn wij erg verheugd dat ook Jesse de overstap naar ons maakt. Welkom bij de club Jesse!

rsz e339c8ce be8a 4cff 9d9a 8e6018c1132b

Nieuwe aanwinst heren 2 en A jeugd

Komend seizoen komt opbouwspeler Christiano Olivacce over van HV Hellas. De bewegelijke speler maakt deel uit van Jong Oranje U17 en werd dit jaar, ondanks dat hij in de A1 speelde, met de B-jeugd Nederlands Kampioen.

Christiano maakt de overstap om zichzelf verder te ontwikkelen en de stap richting Beneliga handbal te zetten. Met zijn dynamische- en snelle spel past hij goed bij het spel van Green Park Aalsmeer. Wij zijn dan ook verheugd dat hij ons team komt versterken. Welkom Christiano!

6d29103e e810 414b ba2b d1aad6e17cfd

Green Park Aalsmeer Heren 2 verliest eerste plaatsingswedstrijd

Op zondag 24 maart trad Heren 2 thuis tegen E&O HS1 aan voor de eerste plaatsingswedstrijd in de eredivisie. Na behoud in de eredivisie staat er eigenlijk niets meer op het spel, echter is het een mooie gelegenheid om veel spelers te laten spelen. Na een prima start neemt Green Park Aalsmeer een 5-2 voorsprong, maar valt dan vooral verdedigend ver terug. De ene na de andere goal vliegt Jeremy om de oren en voor de Aalsmeerders het zich beseffen is het 14-20 en zitten ze in de kleedkamer. 14 goals scoren in een helft is prima, maar 20 tegentreffers krijgen is natuurlijk veel te veel. Er wordt niet genoeg gepraat, de timing van het uitstappen verkeerd en af en toe een beetje tegenstand bieden mag ook wel!rsz image 97
De tweede helft begint goed met een prima actie van Beerent, echter hij wordt onreglementair gestopt. De strafworp wordt prima binnengeschoten door Lars, maar even later volgt de strafworp voor E&O en mag Kevin de rust even verlengen op de bank. De eerste 5’ wordt er verder alleen door E&O gescoord (15-24) want het verdedigende lek is nog niet boven. Na 11 minuten spelen in de tweede helft wordt bij de stand 20-29 het volledige team vervangen door de andere spelers en staat er soms, -op de keeper na-, een compleet jeugdteam op het veld. Ze trekken de lijn door en blijven aardig bij. Via 23-33, 25-36 en 26-38 gaat de stand in de laatste anderhalve minuut naar 28-40. Verdiende overwinning voor de Emmenaren, ervaring opgedaan door veel jeugdspelers en daarna met veel spelers de kantine in voor de tweede helft van Heren 1 in Limburg. Daar zagen ze hoe de Aalsmeerders de offensieve dekking slechtten en met een verdiende overwinning weer huiswaarts gingen.

Green Park Aalsmeer Heren 2 volgend seizoen weer eredivisie!

Na vier opeenvolgende verliespartijen tegen de bovenste vier van de ranglijst was het zaak om het laatste benodigde puntje op zondag 10 maart 2019 te halen tegen de rode lantaarn drager Aristos. Op papier een makkie, echter op het veld altijd weer een uitdaging. Beide teams kennen elkaar goed en is er sprake van een gezonde rivaliteit. De Amsterdammers waren met 1 wissel naar Aalsmeer gekomen, bij de Aalsmeerders zat er een geheel team op de bank 😊. Weliswaar met veel jeugdspelers, maar toch! Met de verloren bekerwedstrijd in het achterhoofd was dit wel de kans om dat even recht te zetten. De eerste helft werd er vol gas gespeeld: Aristos startte goed en kwam op een 0-2 voorsprong via een strafworp en een prima tweede goal. rsz image 90Lars en Stijn deden snel wat terug (2-2) en zo ontspon zich een prima pot handbal. De vierde en vijfde van Aalsmeer werden gezet door Kevin Hooijman die zijn eerste minuten weer maakte (5-5), 7-7 en 11-11 via goals van Leon (3x), Niko, Lars en Stijn kwam Aalsmeer voor het eerst in ondertal te staan. Vandaag maakte dat niets uit, want via 12-11 (Leon) en mocht Niko aanleggen voor een strafworp: hard over het hoofd van de keeper, de schroeiplekken zullen lang zichtbaar zijn. (13-12). De time out van Aristos had niet het gewenste effect, want via goals van Beerent, Menno (break) en Don werd het 16-12. Met nog 5’ tot aan de rust kwam Aristos knap terug tot 18-16, onder andere door twee strafworpen van een bekende in Aalsmeer, Floris Offerman. Menno prikte er nog knap 1 in vanaf de cirkel, maar net voor tijd scoorde Aristos nog van 14 meter afstand waardoor de ruststand 19-17 werd. De vrije bal net buiten de speeltijd werd door Niko net naast geschoten.

De score in de tweede helft werd geopend door Kevin, snel gevolgd door een prima schot van Lars (21-18). Aristos kwam in de 5e minuut terug tot 21-20, maar daarna volgde een indrukwekkend kwartiertje van Niko: het startsein daarvoor werd ingeluid door een tweede strafworpveeg (keeper weer schroeiplekken 😊). Joris scoorde vanuit de hoek (23-21), maar daarna was 8 keer Niko: onderhands, breaks, strafworp, 1 tegen 1 na een prachtige sper van Beerent en uiteindelijk nog een break bracht de stand op 31-23. rsz image 91Mede door de goede verdediging kwam Aristos bijna niet meer aan scoren toe en begon coach Micha (bij afwezigheid van Djordje) door te wisselen. Leon scoorde ion ondertal, Stijn wervelde door de verdediging van Aristos naa 33-24 waarna Don in de 21e minuut 34-24 aantekende. Aristos had te weinig energie over om nog volwaardig tegenstand te bieden, maar in de laatste fase werd er aan twee kanten nog over en weer keer gescoord: goals van Don, Menno (cirkel), Leon en een prima schot van Ian bepaalden de eindstand op 38-29. Deze winst betekende genoeg punten voor behoud in de eredivisie en met nog één wedstrijd in het verschiet (uit tegen Arnhem) een prima 7e plaats, met nog een kleine kans om een plekje te stijgen.
Doelpuntenmakers: Niko 12, Leon 6, Stijn 5, Don 4, Kevin en Menno 3, Lars 2, Ian, Beerent en Joris 1. Jeremy 6 stops (eerste helft), Bart 9 stops (tweede helft).